Skriv ut  

Flyglinjen sätter in Jetstream på linjen till Köpenhamn

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 7 november 2012
Två dubbelturer per dag med en Jetstream 32. Två år efter det förra försöket väcker Flyglinjen liv i linjen mellan Jönköping och Köpenhamn.
- Det är rätt flygplansstorlek för den här trafiken, säger marknadschefen på Flyglinjen.

Jetstream

Den sjunde januari nästa år återuppväcks flygtrafiken mellan Jönköping och Kastrup, två år efter att det senaste försöket avslutades. Då var det Skyways som trafikerade linjen och snabbt växlade upp från en Jetstream 32, via en Saab 340 till Fokker 50.

– Vi väljer att använda en Jetstream 32 med 19 platser, det är rätt storlek för den här linjen, säger Henning Lindberg, marknadschef på Flyglinjen.
           
En flyglinje till ett stort flygnav har länge stått på Jönköpings önskelista och Sten Norinder, vd på Jönköping Airport, är glad över etableringen.

– Ett av våra huvudmål är att flygplatsen ska kunna erbjuda en internationell reguljär linje. Vi får ofta frågan ”När kommer Köpenhamn” från näringslivet. Det visar den linjen har en stark historia.
           
Det blir två dubbelturer varje dag på vardagarna, tidigt ut på morgonen, redan 06.05 och sedan en eftermiddagstur 16.10.

– Det är vidareresandet som är det viktiga och gärna också möjligheten att flyga fram och tillbaka till Europa över dagen, fortsätter Henning Lindberg.
           
Flygningarna opereras av holländska AIS Airline, baserade på Lelystad Airport i Holland och med en flotta på tre Jetstream 32. Bolaget har tidigare flugit wet lease-uppdrag bland annat i Finland.
           
Den nya linjen blir Flyglinjens tredje nya linje i år. Tidigare startade Jönköping- Arlanda och Kristianstad-Arlanda.

– Vi är vana att ta snabba beslut när möjligheten väl öppnar sig, säger Henning Lindberg.Kommentera artikeln
Det finns 5 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingNyheten har en egen tråd i vårt Flygforum

Naturligtvis
Skrivet av Naturligtvis, 2012-11-08 16:06:26
Naturligtvis flyger man inte om man är sjuk men är du säker på att man inte har någon extern backup som täcker upp vid ex. sjukdom eller teknik?
Anmäl inlägget
Regularitet
Skrivet av Pilot, 2012-11-08 13:46:08
Tro inte att regulariteten kommer att bli någon höjdare då man hyr in utländska bolag som saknar backup vid teknik. Även personalen är baserad veckovis från hemmabas och vid sjukdom saknas backup såvida man inte väljer att flyga ändå vilket naturligtvis kan nagga säkerheten i kanten.
Anmäl inlägget
Underbart!
Skrivet av F.F, 2012-11-07 14:12:34
Sjukt kul, detta har jag missat helt! Då var mina transport problem lösta!
Anmäl inlägget
Interlineavtal?
Skrivet av Anders, 2012-11-07 10:25:51
Om det ska finnas någon nytta med detta måste de ha interlineavtal med minst SAS, och helst många andra bolag också. Hur går de med detta?
Anmäl inlägget
Flyglinjen.se
Skrivet av ?, 2012-11-07 08:39:43
Jag försökte gå in på deras hemsida, kanske något fel på min dator?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev