Skriv ut  

Aer Lingus nytt flygbolag för Apollo

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 30 april 2013
Det blir irländska Aer Lingus som tar över långlinjeflygningarna för Apollo nästa vintersäsong. Bland annat Göteborg får trafik till Västindien och Mexiko med bolagets Airbus 330-200. Novair är dock fortfarande största leverantör av flygningar till Apollo.

Aer Lingus

Sedan Apollos eget flygbolag Novair gjorde sig av med sin två Airbus 330 och därmed den egna långlinjekapaciteten, har en rad flygbolag, bland andra Orbest och Air Europa, flugit Apollos resenärer till Asien och Västindien. Den senaste vintersäsongen har Finnair flugit till resmålen kring Mexikanska gulfen. Men från nästa vintersäsong är det irländska Aer Lingus som tar över som Apollos långlinjeflygningar.

- Ja, vi har skrivit ett två årskontrakt med Aer Lingus för våra flygningar västerut, alltså till Dominikanska republiken, Mexiko, Kuba och Tobago, säger Apollos kommunikationschef Kajsa Moström till Flygtorget.
                     
Aer Lingus sätter in en av de egna Airbus A330-200-maskinerna i chartertrafiken, ett flygplan som normalt går på bolagets reguljära linjer mellan Irland och USA. Flygningarna går på Novairs prefix med irländskt flightdeck och kabinbesättning från Novair, helt enligt det system som använts de senaste åren.
                     
Trafiken på långlinjerna utgår i huvudsak från storstäderna i Skandinavien men även Landvetter och Billund får enstaka flygningar med Aer Lingus. Samtidigt fortsätter Novair själva att stå för en del av de längre flygningarna österut med de egna Airbus A321.

- Vi har ju flugit långt med den tidigare, bland annat till Brasilien med mellanlandning på Kanarieöarna och till Kenya. Kommande vintersäsong går den på linjerna till Goa i Indien och Sri Lanka, båda med mellanlandning i Kuwait på vägen.
                     
Vid sidan av Novair kommer Apollo att använda Thai Airways vanliga reguljära linjer för resorna till Thailand och Vietnam. Trots de olika uppläggen för de långväga resandet är det inte aktuellt att Novair åter tar in långlinjeflygplan i flottan.

- Nej, inte som det ser ut nu. Det finns inte utrymme att använda den året runt och då blir det för dyrt.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Bara 3 flygplan
Skrivet av Kenneth, 2013-05-03 15:11:09
Novair har bara 3 flygplan det är väl en tidsfråga innan dom försvinner, tror jag i alla fall.
Anmäl inlägget
Apollo+SAS
Skrivet av locust, 2013-05-01 08:20:10
Är Novair verkligen störst leverantör av flygningar för Apollo? Kanske om man bara räknar Apollo Sverige men om man räknar hela Apollo så tror jag nog att SAS flyger mera. Eller?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev