Tråden startades av: Clint Billton  2021-04-22 07:37:26
Vinnare eller förlorare efter pandemin?  
Total återhämtning kommer möjligen att ta några år men, det finns ett uppdämt behov och önskan att resa som troligen gör att vi kommer att se en snabb ökad efterfrågan så fort vaccineringen ger resultat, införandet av IATA Travel Pass rullas ut på bred front och reserestriktioner lyfts.
MEN flygkartan kommer att ritas om. De stora vinnarna är flygbolagen som lyckats hållas sig flytande med någorlunda intakt organisation och snabbt kan växla upp verksamheten och-element som ligger långt framme med marknadsföring och kundkontakt via sociala medier. Stora bolag som det tog alldeles för lång tid att minska kostymen för och som nu har lång och trött startsträcka för att snabbt försöka växla upp igen kommer att få det svårt. Har man dessutom inte anammat den viktiga närvaron och dynamiska kundrelationen via sociala medier så blir det ett tufft år.
Att snabbt och effektivt få personalen flygande igen, när plötsligt alla ska göra samma sak, underlättas om man äger sitt eget Training center med tillgång till simulatorer etc. Gör man inte det (längre) kan det bli väldigt långa väntetider när plötsligt alla ska göra samma sak. Kan tyckas som detaljer sammanhanget just nu, men konsekvenserna kan bli väldigt stora så fort allt börjar röra på sig.
Det kommer snabbt att utkristalliseras vilka bolag som blir vinnare och vilka som blir förlorare när pandemin äntligen släpper.

Svar på ovanstående inlägg (Senaste högst upp). Ändra sortering

sv.Puckelbro
2021-04-23 12:42:19
SV: Vinnare eller förlorare efter pandemin?
Jo, och/eller de som också har koll på sin ekonomi och sina utgifter...
Puckelbro
2021-04-22 22:29:56
SV: Vinnare eller förlorare efter pandemin?
Vinnarna är de som har obegränsad tillgång till skattemedel. Precis som vanligt.
PM
2021-04-22 11:17:58
SV: Vinnare eller förlorare efter pandemin?
@trådskaparen:
Tack för dina kloka ord. ;)
 

Tillbaka

Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn