Allt fler gifter sig på flygplatsen
Publicerad den 9 mars 2009Kravet för att få gifta sig på Landvetter är att brudparet har en resa bokad i anslutning till vigseln. De flesta åker iväg direkt efter bröllopet, alternativt dagen efter. Christine Björnhage berättar att de flesta väljer någon form av charterresa, bland annat är Thailand populärt.

Landvetter erbjuder såväl kyrklig som borgerlig vigsel. Och upplägget är enkelt: paret kontaktar Landvetter och bokar en tid. Flygplatsens vip-personal förmedlar sedan kontakten mellan brudpar och en präst eller vigselförrättare. När dagen D är kommen tar flygplatspersonalen hand om såväl brudpar som gäster när de anländer.
Förtäringen är i allmänhet ganska enkel; det kan exempelvis handla om smörgåstårta eller "mingelmat" med dryck. Antalet gäster brukar uppgå till runt tio stycken eftersom utrymmet i lokalen är begränsat. Grundpriset är 2 900 kronor, det vill säga hyran för vip-rummet, exklusive mat och dryck.
Sedan går det undan. En kyrklig vigsel tar cirka femton minuter, en borgerlig ungefär fyra (!) minuter. Flygtorgets reporter undrar om det därmed finns tid för något annat än att helt sonika "svara ja"? Christine Björnhage skrattar, och svarar:
– Jamen det är inte så mycket mer man säger…
Som en extra service till brudparet hjälper flygplatspersonalen till med incheckningen, så att de nygifta efter säkerhetskontrollen kan gå direkt till gate.
Finns det någon nackdel med att gifta sig på flygplatsen?
– Om planet till exempel är inställt är det inte så trevligt. Häromdagen var ett plan väldigt sent, så brudparet fick vara här hela dagen. Man kan ju inte alltid lita på flyget håller tiden.
Kommentarer
Inga kommentarer har skrivits ännu.
Skriv en kommentar
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
Du kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten