Skriv ut  

Finnair återinför servering ombord

Flygnyheter, Redaktionen, den 2 juli 2020
Masken på men samtidigt återinförs servering ombord på Finnairs flygningar. Även loungen i Helsingfors är nu öppen igen.

Finnair har likt de flesta andra flygbolag dragit in all servering och service ombord på de flygningar som trots allt har skett under coronapandemin. Men sedan igår har flygbolaget lättat på de restriktioner som gällt hittills. Fortsatt gäller visserligen kravet på ansiktsmask ombord men samtidigt återinförs serveringen både på inrikes och internationella flygningar.

På de kortare flygningarna inom Finland och korta utrikes, till exempel Helsingfors – Stockholm, serveras kaffe och te. På längre flygningar till Europa kompletteras det med lite tilltugg eller en smörgås. Långlinjerna slutligen, där har serveringen återgått till i princip den som gällde innan restriktionerna infördes. I förlängningen innebär det också att passagerarna tillåts låtta på ansiktsmaskerna när det är dags att ta del av serveringen.

- Vi är glada över att kunna återuppta den service som våra kunder är vana att möta ombord samtidigt som vi har en fortsatt hög nivå på säkerhet och hygien, säger Karim Al-Soufi, vide servicechef på Finnair i ett uttalande.
En del i det säkerhetsarbetet är att alla passagerarna får ett ”Clean Kit” när de flyger. Det innehåller olika sanitetsprodukter, till exempel för att göra rent bord och händer, tillsammans med information om hur man bäst undviker smitta. 

Även på Helsingfors flygplats inför lättnader i restriktionerna. Den så kallade Schengen-loungen hålls nu öppen morgon och kväll och där serveras också dryck och lättare rätter.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Mat
Skrivet av Sv Meyos, 2020-07-03 18:04:47
Har aldrig varit ett stopp på med serveringen på longhaul hos Finnair.
Anmäl inlägget
Orimligt
Skrivet av Meyos, 2020-07-02 22:07:08
Att man upphörde med servering på långflygningar var helt vansinnigt. Det finns omöjligen en särskilt speciellt överhängande smittorisk med att servera mat och dryck till passagerare som redan bär munskydd och samtidigt som besättningen gör det
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn