Skriv ut  

Isländska Play startar trafik på Sverige

Flygnyheter, Redaktionen, den 13 oktober 2021
Sex destinationer blir femton när Play ökar linjenätet med trafik till bland annat Sverige. Det öppnar för flygningar från Göteborg till USA med bara ett transitstopp.

Play
Play
 
Det började som en återstart av konkursade WOW Air som flög ett trafikprogram närmast identiskt med Icelandair men med lågkostnadsprofil. Inledningsvis kallades flygbolaget WAB, uttytt We Are Back och sedermera omdöpt till Play. De knallröda flygplanen visades upp i PR-syfte långt innan den första flygningen, från Reykjavik till London-Stansted den 24 juni i år. Sedan dess har verksamheten långsamt rullat på med ambition att, likt Icelandair och WOW, flyga mellan Europa och USA med transitstopp på Island.
 
Hittills har dock linjenätet hållit sig enbart öster om Island med trafik till en handfull europeiska städer, bland andra Köpenhamn. Ambitionen är att starta trafik till tre destinationer på den amerikanska östkusten lagom till sommarprogrammet 2022, vilka destinationer är ännu inte offentligt. Inför att den trafiken kommer igång har Play i dagarna presenterat en rad nya destinationer bland annat Trondheim, Stavanger och Göteborg. Flygbolaget väljer alltså bort huvudstaden i både Norge och Danmark till förmån för andra-tredje flygplatserna i respektive land. 

Den nya linjen till Göteborg startar den 20 maj nästa år med två flygningar i veckan och ett introduktionspris på 86 euro, alltså strax under tusenlappen enkel väg. Icelandair har vid olika tillfällen flugit på Landvetter från Reykjavik, främst under sommarperioden för att koppla ihop västkusten med det egna linjenätet vidare till USA. Av allt att döma är det ambitionen även hos Play, Department of Transport behandlar just nu ansökan om trafiktillstånd och därför är det ännu bara är möjligt att boka flygningar från Göteborg till Reykjavik. Blir det grönt ljus för flygningar till USA, får Landvetter ytterligare en förbindelse till USA med bara ett transitstopp.

Det är en ökad efterfrågan på resor som ligger bakom att flygbolaget nu mer än fördubblar antalet destinationer med sikte på sommarsäsongen 2022.

- VI menar att det är rätt tidpunkt att utvidga vårt nätverk, säger koncernchefen Birgir Jonsson i en kommentar. 
Den växande trafiken har också gjort att Play inlett rekryteringen av 50 nya piloter och 100 till kabinen. De behövs till den växande flottan när dagens tre A321neo utökas med ytterligare en A321neo och tre A320neo. 

Under september månad flög 15 223 passagerare med Play. Det ger en kabinfaktor på just över 52 procent, vilket är i nivå med den som SAS hade under samma månad. Sammantaget har 42 737 passagerare flugit med Play sedan starten den 24 juni i år. Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Var
Skrivet av Jeff, 2021-10-14 11:35:22
Kan man se deras uniformer?
Anmäl inlägget
Gnäll då
Skrivet av Lords, 2021-10-14 11:21:10
Att så många bara ska gnälla. Kul med lite nytänkande, varför gå i "kostym" för när det finns behagligare kläder att gå i? Se bara på taxi, förr va det också uniform med kavaj, väst, och keps, och idag rätt ledigt klädda taxichaufförer, har ni slutat åka taxi för det? Sen menar jag inte att man ska gå i mjukisar men vi lever i en föränderlig värld där allt har sin tid, så är det bara.

Ha en skön dag gnällspikar ;)
Anmäl inlägget
Helt rätt uniform!
Skrivet av ABC, 2021-10-13 23:49:31
Äntligen ett flygbolag som ger rätt lönesignaler till sin pilotkår! Begagnade uniformer från DB, slips ersatt av ett ID-band och riktiga skor av ett par gympadojor som säkert doftar jättegott efter ett par dagar…
Anmäl inlägget
Er det möjligt?
Skrivet av Gunnar, 2021-10-13 18:50:31
Hvem starter nytt islandsk bolag i en pandemi, når tilsvarende wow, gikk dundrende konkurs, før pandemien? Hvorfor vil investorer tape penger på alle disse håpløse flyg- bolagén, som garanter vil gå bust?
Anmäl inlägget
Rosa
Skrivet av Mannen myten, 2021-10-13 14:25:31
Härligt med lite nytänk, skulle vilja jobba på ett bolag där man har cowboy boots, rosa uniform och Cowboyhatt.
Anmäl inlägget
Bra
Skrivet av Gullan Purser&UniformsExpert, 2021-10-13 13:33:48
Men så roliga nyheter att fler kommer upp i luften som kabinpersonal och piloter, konkurrens gynnar kunderna.
Trist bara med deras uniformer, Ett flygplan är ju ingen cirkusmanege, det är en catwalk som skall skapa förtroende.
Anmäl inlägget
Spännande
Skrivet av mjaha, 2021-10-13 09:10:10
Alltid kul med flygbolag som satsar och framförallt rekryterar piloter. Dock verkar det som att ledningen för play helt har missförstått pilotens roll. Se på deras uniformer. Piloterna ser bokstavligen ut som clowner vilket visar på noll respekt för yrkesrollen. :(
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Flygrevyn
Pilotshop
Pilotshop
Air-BP
HDI
Flygtorgets nyhetsbrev