Skriv ut  

Norse Atlantic flyger charter från Sverige

Flygnyheter, Redaktionen, den 23 januari 2023
Dreamliners från Norse synd både på Arlanda och Landvetter. Där har de flugit chartertrafik som ett sätt att hålla maskinerna igång under vinterns lågsäsong.

I dagsläget har Norse Atlantic i likhet med de flesta flygbolag gått in i lågsäsong med förhoppning om en stark kommande sommar. Fem av de 15 Dreamliners som ingår i flottan, tre 787-8 och två 787-9 är uthyrda till Air Europe på årslånga kontrakt. Ytterligare tre står i dagsläget parkerade på Gardermoen vilket inte är någon större ekonomisk belastning eftersom Norse enbart betalar när flygplanen är i luften, ”power by the hour”. Ytterligare två flyger för TUI fly Nordic och syns med jämna mellanrum på både Arlanda och Landvetter. Från Stockholm flyger de wet-leasade maskinerna till Krabi och Phuket och från Göteborg till Phuket.

Mycket talar för att de blå dreamlinermaskinerna kan bli en återkommande syn på svenska flygplatser. Inte i linjetrafik till USA, som det mesta pekade på under förra året, men däremot i olika charteruppdrag, särskilt under vintersäsongen. Norse för kontinuerliga förhandlingar med olika researrangörer och flygbolag om ytterligare och mer långsiktiga charteruppdrag och leasingarrangemang.Kommentera artikeln
Det finns 8 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Norse
Skrivet av Ehrmantrout, 2023-01-25 00:43:07
Norse maskinen kan flyga GOT- Kap verde en gång i veckan ! Inte roligt att flyga via Gardemoen på väg ner ! Istället för att stå parkerad ?
Anmäl inlägget
Charter
Skrivet av Kenneth, 2023-01-24 13:30:45
Med vilka skriver man kontrakt? Ving och TUI sitter fast med sina egna maskiner så vilka syftar du på då?
Anmäl inlägget
Charter
Skrivet av @Max, 2023-01-23 18:00:53
Det kommer, förhandlingar just nu om inte redan är klara vilken artikeln insinuerar…
Anmäl inlägget
Norse
Skrivet av Max , 2023-01-23 12:22:33
Helt korrekt som tidigare kommentar, ingen återkommande syn på svenska flygplatser och absolut inget kontrakt om charterflygningar. Täckte upp då TUI:s Dreamliner blev påkörd av en cateringbil i CPH och en annan maskin fick teknik. De två maskiner från Norse som utförde några enstaka flighter åt TUI till Thailand är åter i OSL utan uppdrag. Helt missvisande artikel.
Anmäl inlägget
Enda sättet
Skrivet av xxx, 2023-01-23 12:21:31
för Norse att tjäna pengar är att köra wet lease.
Den egna affärsmodellen, att erbjude lowcost - longhaul flygningar till främst USA , i direkt konkurrens med etablerade longhaul bolag, kommer bolaget aldrig att tjäna pengar på
Anmäl inlägget
Smart!
Skrivet av Jon, 2023-01-23 10:25:25
Smart løsning, av Norse. Perfekte flyg til Phuket og andre long haul destinasjoner. Charter-turistene kommer til å bli mycket nøjda, med å fly diise fantastiske Dreamliners. God markedsføring av Norse også.
Anmäl inlägget
Dom flög bara
Skrivet av Kennth, 2023-01-23 09:02:31
För att TUI:s egna kärra hade teknik.
Norse har inget kontrakt eller liknande utan täckte bara upp.
Helt missvisande samt felaktig artikel.
Osanning så ta bort den eller ändra faktan
Anmäl inlägget
No cost - nej!
Skrivet av reidun, 2023-01-23 07:38:32
De tre parkerade flygplanen på Gardemoen kostar saftiga avgifter för parkering, försäkring och tillsyn - som betalas av Norse. Ebberöds bank låter som en bättre investering.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
SPUI
HDI
Pilotshop
Air-BP
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev