Skriv ut  

Flygbolaget BRA fortsätter resan med hållbarhet

Flygnyheter, Redaktionen, den 27 januari 2023
Flygbolaget BRA uppmärksammades stort under 2022 – först i samband med världens första kommersiella flygning med 100 procent bioflygbränsle och därefter när de belönades med Transportföretagens Hållbarhetspris. Vd Ulrika Matsgård menar att de inte kommer att slå av på tempot:
– Vi ska nog försöka toppa det framöver.

Flygbolaget BRA var en av parterna som fanns på plats på scenen när Transportföretagen presenterade sitt nya näringspolitiska program. Ulrika Matsgård, vd för BRA, menar att det är viktigt att branschen kan samlas över gränserna, i synnerhet när hållbarhetsfrågan diskuteras: 
 
– Det är viktigt på så sätt att vi behöver samverka för att genomföra hela den här omställningen. Alla transportslag behövs och hänger ihop och vi behöver samarbete över gränserna. När vi kan träffas och inspirera, visa vad som händer inom olika transportslag, diskutera och få frågor, då är det utvecklade för oss som bolag och det väcker mycket tankar och idéer runtomkring.
 
Det var inte länge sen BRA kom ur det stålbad som pandemiåren har inneburit, samtidigt finns det fortfarande gott om utmaningar på en volatil marknad:
 
– Man kan definitivt säga att det händer mycket i flygbranschen och att ingen dag är den andra lik. Det kommer hela tiden nya fenomen som påverkar marknaden. Vi har klimatdebatten, som i och för sig har pågått ett tag och som påverkar hela marknaden, sedan har vi pandemin och nu har vi en begynnande lågkonjunktur och en försvagad ekonomi. Vad innebär det för flygandet? Kommer det att stanna upp återhämtningen efter pandemin eller till och med göra att resandet går tillbaka? Det blir i någon mån ytterligare en trend i samhället som vi behöver förhålla oss till.
 
– Samtidigt känner vi efter alla turer som vi har varit igenom att vi som bolag blir mer och mer vana att parera och blir mer flexibla genom att vi anpassar vårt flygprogram och vår progress i de olika satsningarna. Det vore definitivt skönt om det blir lite lugnare och stabilt framöver och det tror jag också att det blir, även om vi och många med oss påverkas av en svagare ekonomi.
 
Bolaget kommer från ett ur hållbarhetsperspektiv framgångsrikt 2022 där BRA uppmärksammades för sitt arbete vid flera tillfällen. Den resan fortsätter även under året:
 
– För oss handlar det om att hela tiden utveckla verksamheten och bevisa att det finns nya innovativa sätt att ta nya kliv. Självklart kommer vi fortsätta med den här typen av exempel likt de vi genomförde föregående år. Både på tekniksidan, bränslesidan och kommersiellt tittar vi på massa nya lösningar, samarbeten, projekt och idéer som är på gång. Vi ska nog försöka toppa 2022 framöver.
 
Ytterligare ett viktigt fokus blir att få med sig ännu fler av kunderna på den gröna resa som pågår. Det går redan idag att välja Bioflygbiljetter när man skall boka sin resa hos BRA, även i företagsavtalen som tecknas kan kunderna välja till valfri andel hållbart bränsle.
 
– Vi har till och med, i samarbete med Volvo Group, etablerat en hel linje mellan Göteborg och Lyon som flygs på 50 procent biobränsleinblandning. När vi får kunder med oss som är beredda att gå all-in i det gröna, då är det också ett sätt att visa även andra att det redan här och nu finns lösningar på plats för ett hållbarare resande.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Dom är inte politiskt korrekta
Skrivet av ABC, 2023-01-28 23:35:53
Instämmer du inte i BRA:s kontroversiella "miljöprogram" ör du automatiskt bojkottad..
Anmäl inlägget
Co2
Skrivet av Co2 , 2023-01-28 19:52:08
Lobbying talk… hur ser verkligheten ut här egentligen??
Antagligen ett sätt att söka kred..
Verklig ”verkstad”, finns den?
Anmäl inlägget
Co2
Skrivet av Co2 , 2023-01-28 19:52:03
Lobbying talk… hur ser verkligheten ut här egentligen??
Antagligen ett sätt att söka kred..
Verklig ”verkstad”, finns den?
Anmäl inlägget
Varför
Skrivet av Tina, 2023-01-28 15:30:40
Vart syns inte dom två kommentarer som är skrivna nedanför!?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev