Skriv ut  

Flybe har stoppat alla flygningar

Flygnyheter, Redaktionen, den 29 januari 2023
Flybe har ställt in alla sina flygningar för andra gången på tre år. På sin hemsida skriver Flybe att ”Flybe har upphört sin verksamhet och alla flyg från och till Storbritannien som drivs av Flybe har ställts in och kommer inte att ombokas.”


Nyheten om Flybe kom tidigt på lördagsmorgonen - det första flyget från Belfast City Airport skulle avgått till Newcastle 07:00. Cirka 2500 passagerare var planerade att flyga med Flybe på lördagen, totalt cirka 75000 passagerare har fått sina flyg inställda.
 
I ett uttalande säger Flybe att de har kallat in konkursrevisorer igen och meddelar passagerare att alla flyg nu är inställda, inklusive dess internationella rutter från Schweiz och Nederländerna.
 
Flygbolaget gick i konkurs redan i mars 2020 och var därmed bland de första flygbolagen som drabbades när pandemin först dök upp. Verksamheten återupptogs i april förra året när det köptes av Thyme Opco, ett företag knutet till den amerikanska hedgefonden Cyrus Capital.
 
Flygbolaget återupptog sin verksamhet och har sedan dess flugit på 21 rutter från Belfast City, Birmingham och Heathrow till flygplatser över hela Storbritannien samt till Amsterdam och Genève. För bara några veckor sedan presenterades lanseringen av två nya destinationer och återupptagandet av populära semesterfavoriter från det förflutna. Planen var att flyga till 16 flygplatser i Storbritannien, Frankrike och Nederländerna under sommarsäsongen.
 
De flesta av de anställda har sagts upp, 45 är kvar för att bistå administratörerna.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Kanske inte så konstigt..
Skrivet av ABC, 2023-01-30 18:47:45
"Nya" konkursade FlyBE med 12 Dash8 är ett sorgebarn som kanske bäst begravs? Redan nu finns det bara ett fåtal rutter som inte är konkurrensutsatta. Dom blir knappast saknade annat än av kära anställda..
Anmäl inlägget
Ekonomi
Skrivet av Tufft, 2023-01-29 12:57:29
Tufft med dagens ekonomi, räntor, bränslepriser, konkurrens. Ett väldigt svårt klimat att driva flygbolag i. Flyr planerar 3st emissioner till på börsen, kommer detta ens gå eller står dom näst på tur?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev