Skriv ut  

Boeing hade en långsam månad

Flygnyheter, Redaktionen, den 15 maj 2024
Boeing levererade 24 flygplan i april, den lägsta månadssiffran sedan februari 2022 och två mindre än samma månad för ett år sedan. Den låga siffran orsakas av att storsäljarna 737 MAX och 787 Dreamliner har fått sakta ner sin produktion. Nu är Boeing tvingade att fokusera på kvalitet framför kvantitet.

I april månad överlämnade Boeing sexton 737 MAX, fyra 787 Dreamliner, två 767 fraktflygplan och två 777 fraktflygplan. Det innebär att Boeing har levererat 107 flygplan fram till slutet av april, en minskning från 156 under samma period 2023. Det kan också jämföras med Airbus som har levererat 203 flygplan under årets första fyra månader. Boeings produktion har saktat ner på grund av de fabriksinspektioner som Boeing har tvingats till av den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA. FAA begränsar framför allt produktionen av nya Boeing 737 MAX.
 
– Det är därför det är långsamt och klumpigt här under de här månaderna, men vi kommer att bli klara med den här processen inom de närmaste 60 dagarna, sa Boeings vd Dave Calhoun i en kommentar om den låga produktionen.
 
Boeing tog också emot ynka sju nya beställningar och 33 avbokningar under april månad. 29 av dessa avbokningar orsakades av att det kanadensiska lågprisbolaget Lynx Air har slutat med sin verksamhet. Boeing har därmed tagit emot totalt 127 beställningar under 2024.
 
Boeing själva väljer i alla fall att fira att de har levererat 737 MAX nummer 1500 till Ryanair.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Air-BP
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev