Skriv ut  

Mats Odell avgår som ordf i Svenskt Flyg

Flygnyheter, den 9 oktober 2006
2006-10-09
I samband med utnämningen till kommun- och finansmarknadsminister meddelar Mats Odell att han avgår som ordförande för Föreningen Svenskt Flyg. Mats Odells sista dag som ordförande för Svenskt Flyg var torsdagen den 5 oktober 2006.
Mats Odell tillträdde våren 2004 och är den tredje ordföranden i ordningen sedan Svenskt Flyg bildades 1994. Hans företrädare var Monika Sundström och Lars Wohlin. I samband med att Mats Odell avgår som ordförande för Föreningen Svenskt Flyg, avgår han också som styrelseordförande i de två av Svenskt Flyg ägda bolagen Svenskt Flyg Intresse AB och Flygtorget AB . Arbetet med att rekrytera en efterträdare till Mats Odell har påbörjats.

- Under Mats Odells ledning har Svenskt Flyg påbörjat omvandlingen till en modern opinionsbildande intresseorganisation för den svenska flygbranschen, säger Svenskt Flygs generalsekreterare Peeter Puusepp i en kommentar.

Kampen mot den förra regeringens förslag att införa en flygskatt är ett exempel på ett opinionsbildande arbete som Svenskt Flyg genomfört med framgång under det senaste året.

- Föreningen Svenskt Flyg önskar Mats Odell lycka till i det nya arbetet som kommun- och finansmarknadsminister, avslutar Peeter Puusepp.

För ytterligare information var god kontakta:
Peeter Puusepp, generalsekreterare Svenskt Flyg Tel 070-233 07 91


Om Svenskt Flyg:
Svenskt Flyg är ett forum för svenska flygintressenter som vill stärka flygets roll som kollektivt kommunikationsmedel och slå vakt om svensk flygindustri. Svenskt Flyg har som målsättning att öka kunskapen om flyget, främja flygets och flygsektorns utveckling samt konkurrenskraft.

Svenskt Flygs ordinarie medlemmar är:
SFR - Svenska Flygföretagens Riksförbund, Luftfartsverket, SAS, Saab Aircraft, Volvo Aero och SRFF - Svenska Regionala Flygplatsförbundet. Svenskt Flygs associerade medlemmar är: Flygbussarna, A-Train/Arlanda Express, Flygtaxi, Sveriges Affärsreseförening och TFHS-Trafikflyghögskolan

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn