Skriv ut  

NextJet och Scandinavian Air Ambulance

FlygBranschNytt, den 29 maj 2008
NextJet och Scandinavian Air Ambulance vann Rikstrafikens upphandling
Nedan Pressmeddelande från Rikstrafiken

Rikstrafikens styrelse fattade idag beslut om tilldelning av avtal i upphandlingen om inrikes flygtrafik. Resultatet av upphandlingen blir att NEX Time Jet AB tilldelas avtal på alla i anbudet förekommande linjer utom på Pajala-Luleå, där Scandinavian Air Ambulance AB tilldelas avtalet.

-Vi är nöjda med anbudsförfarandet och vi har vinnande operatörer som vi bedömer har goda förutsättningar att bedriva trafiken på ett bra sätt, säger Ulf Lundin, Generaldirektör på Rikstrafiken.

För Rikstrafiken blir kostnaderna ca 80 Mkr per år, vilket är i nivå med det förväntade och på ungefär samma nivå som idag. De nya avtalen gäller i tre år från 26 oktober 2008.

-För resenärerna och regionerna tror vi att resultatet innebär en flygtrafik med hög kvalitet, säger Johan Holmér, ansvarig handläggare på Rikstrafiken.
-Vi har i anbudsprocessen också lagt vikt vid att operatörerna ska samverka med regionerna och vi bedömer att detta ska innebära en bra möjlighet att utbudet kan anpassas till det behov som finns ute i regionerna, avslutar Johan Holmér.

Beslutet innebär att NEX Time Jet AB tilldelas avtal på flyglinjerna Arvidsjaur-Lycksele-Arlanda, Gällivare-Arlanda, Torsby-Hagfors-Arlanda, Hemavan-Vilhelmina-Arlanda, Sveg-Arlanda och Östersund-Umeå. Medan Scandinavian Air Ambulance AB tilldelas avtalet på Pajala – Luleå.

 


För mer information kontakta:

Johan Holmér, Ansvarig handläggare, 076-109 84 35
Pär-Erik Westin, Avtalsansvarig, 070-316 76 20
Olof Lundvall, Informationsansvarig, 070-316 76 09


   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn