Skriv ut  

Lufthansa vill konkurrera med Ryanair

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 17 juni 2014
Ett eget lågkostnadsflyg i direkt konkurrens med Ryanair och Easyjet. Det är Lufthansas senaste drag i kampen om de europeiska passagerarna.

Idag flyger dotterbolaget Germanwings en stor del av Lufthansas korta trafik i Europa. Att lägga ut en del av den egna trafiken på flygbolag med en lägra kostnadsnivå än det stora nätverksbolaget, är ingen nyhet. Det gör bland andra Finnair och Air France också.

Men nu vill Lufthansa, enligt tyska medier, gå ytterligare ett steg längre och bygga upp en egen lågkostnadsverksamhet inom ramen för ett annat av de egna dotterbolagen, regionalflygbolaget Eurowings. Ett första steg är i så fall att utöka flygplansflottan som idag består enbart av Bombardier CRJ900, med ett antal Airbus A320. De ska sedan sättas in på de destinationer där Ryanair och Easyjet opererar trafik från tyska flygplatser.

Utspelet kommer bara dagarna efter att Lufthansa tvingades vinstvarna och skriva ner de ekonomiska prognoserna för kommande två år.

Eurowings, som i sin tur tidigare ägde Germanwings är sedan 2006 en integrerad del i Lufthansa. Bolaget är tredje steget i Lufthansas Europeiska trafik där Lufthansa flyger linjerna från Frankfurt och München medan Germanwings flyger från övriga tyska städer och Eurowings den regionala trafiken på de tunna linjerna.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Qantas
Skrivet av pf, 2014-06-18 13:50:47
har fått det til med Jetstar, muligens er det slik at de på enkelte streninger "konkurrerer ut" "moder". (PER-SIN v.v.)
Anmäl inlägget
LHs satsning på lågprisflyg
Skrivet av thomas, 2014-06-18 13:30:25
Hur gick det för KLMs satsning Buzz
Brittish Airways GO
eller SAS Snowflake
de här bolagen börjar alltid fel, först en svindyr styrelse sen en svindyr lat VD då har redan några hundra miljoner rullat
oavsett Tysk effiktivitet, dödsdömt.
Anmäl inlägget
Kör på.
Skrivet av Kalle, 2014-06-18 12:05:15
Lufthansa vet ofta vad dom gör, tyskarna rules the aviation.
Anmäl inlägget
Lojliga ideer??
Skrivet av Alexander Hed, 2014-06-17 11:48:15
Lojligt..stora,dyra Lufthansa skall bilda ett artificellt bolag for att ta upp konkurrensen med Ryanair och Easyjet? varifran da? Lubeck,Frankfurt-Hahn eller nagon annan liten regional flygplats? Lufthans lika lite som nagot SAS eller British airways kan konkurrera med dessa lagprisjattar..de ar till for att mata trafik in till sina interkontinetala linjer..iovrigt ar guldaldern over for dem i Europa..vanligt folk som betalar biljetten sjalv tittar pa prislappen i Europa?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev