Skriv ut  

Ny utrikeslinje från Västerås

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 27 juli 2016
Först Reykjavik och nu Helsingfors. Det knyter samman Västerås med två hubbar och därmed ett stort antal destinationer i både Nordamerika och Asien.

Tidigare i år fick Västerås en ny och efterlängtad reguljär utrikes flyglinje. Det var WOW Air som startade trafik på Reykjavik med vidare förbindelse till ett växande nät av destinationer i USA och Kanada.

Knappt sex månader senare är det dags för ytterligare linjetrafik utomlands. Den 15 september startar Nextjet en linje till Helsingfors. Det öppnar, på samma sätt som trafiken på Reykjavik för möjligheterna att ta sig vidare ut på ett omfattande långlinjenät, denna gång Finnairs många destinationer i Asien.

– Vi är mycket glada att kunna återetablera flygplatsen för affärsresande med frekventa avgångar till hela världen via Helsingfors säger Eva Wetterstrand, Marknadschef på Västerås Flygplats.

Det är Nextjet som tillsammans med just Finnair och Handelskammaren i Mälardalen ligger bakom den nya satsningen. Finnair fyller cirka 30 procent av stolarna på linjerna till Asien med passagerare från Mellansverige. Med Nextjets nya linje läggs ytterligare en feeder till upptagningsområdet.

Linjen kommer att trafikeras med tre tur & retur måndag till fredag, en tur & retur lördag och två tur & retur på söndagar. Nextjet sätter in en ATP med 68 stolar ombord mellan Västerås Airport och Vanda i Helsingfors.Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Flygstation
Skrivet av Korvkiosk, 2016-07-30 20:24:25
Västerås liknar en korvkiosk med landningsmöjligheter. Fungerar inte för annat än trafik till Västeråsområdet. När man drar undan Arlandatrafik till korvkiosker runtomkring så minskar frekvenser och underlag på Arlanda vilket drabbar också Västerås negativt. Vägen Västerås - Arlanda är mycket kort. Ska varenda stad i närområdet ha flygplats blir det ohållbart... Uppsala, Eskilstuna, Surahammar... vansinnigt!!
Anmäl inlägget
NextJet
Skrivet av Vansinnigt, 2016-07-29 21:24:35
Det är ju fullständigt vansinnigt att lägga resurser på flygtrafik i närområdet från Västerås. Hur svårt är det att åka bil och buss till Arlanda?? Inte svårt alls. Dyrt och dumt med utrikeslinjer från Västerås. Läggs nog snart ner. Snart vill väl Köping bygga ut sin flygplats för reguljärtrafik. Bara en tidsfråga.
Anmäl inlägget
SV: Jätteangeläget
Skrivet av Andreas, 2016-07-28 14:06:48
Förstår att den lokala Handelskammaren jobbat för detta. Med de bristfälliga kommunikationerna till Arlanda från Mellansverige (Västerås, Örebro osv) uppstår viljan för effektivare flygresande. Vill Arlanda samla passagerarunderlaget ytterligare krävs förbättringar i infrastrukturen runt flygplatsen.
Anmäl inlägget
Lugn å fin
Skrivet av Oj, 2016-07-28 12:10:20
Den är nedlagd innan nyår
Anmäl inlägget
Mindre bitter
Skrivet av Richard, 2016-07-28 10:28:30
Då den tidigare kommentatorn försöker slå något slags världsrekord i ironi, så hyllar jag istället den nya trafiken. Om nu linjen orkar bära sig själv så tjänar den ju uppenbarligen sitt syfte. Vill herrn även lägga ner Bromma, den ligger ju som bekant inom en timmes bilväg från Arlanda?
Anmäl inlägget
NextJet
Skrivet av Jätteangeläget, 2016-07-27 17:54:05
Det känns ju verkligen angeläget att få nya flyglinjer från en flygplats som ligger max en timmes bilväg från Arlanda. Absolut motiverat!!! Jättebra att splittra trafiken så att underlaget minskar på Arlanda och priserna ökar. Fint också med flera dyra flyganläggningar inom en timmes radie!! Bra idé!!!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev