Skriv ut  

Norwegian och easyJet startar samarbete

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 13 september 2017
Det blev inte Ryanair utan easyJet. Norwegian och det brittiska flygbolaget ska nu samarbeta med flödena in till Norwegians långlinjer.

Norwegian Easyjet
Norwegian easyJet

Michael O’Leary har upprepade gånger sagt att ett avtal mellan Ryanair och Norwegian är klart vilken dag som helst. Tanken är att Ryanair ska flyga in passagerare till Norwegians långlinjer, främst i Storbritannien, en lösning som båda parter har nytta av. Samtidigt har det varit märkbart tyst från Norwegian kring de planerna. 

Det visar sig nu också att det inte blir Ryanair utan easyjet som blir den nya samarbetspartnern. Idag drar det brittiska flygbolaget igång en ny beställningstjänst, «Worldwide by easyJet», som ger passagerare möjlighet att kombinera en easyJet-flygning med långdistanslinjer från andra flygbolag som bland annat inkluderar Norwegian.

Worldwide by easyJet» är inledningsvis tillgängligt på linjer från London Gatwick där Norwegian är största långlinjebolag med i dag 13 långdistanslinjer, 11 till USA samt Singapore och Buenos Aires.

Norwegian är först ut i samarbetet och på sikt ska easyJet också flyga passagerare till andra långlinjebolag.

– Drygt 1,2 miljoner easyJet-kunder flyger vidare från London Gatwick så det finns ett stort behov av en bokningstjänst som gör processen enklare för passagerarna. Vi får nu tillgång till en ny, stor kundgrupp och de flygbolag som vi har ingått samarbete med har olika och globala nätverk. Även om den nya tjänsten endast erbjuds på linjer från London Gatwick så ser vi även på möjligheten att expandera till andra europeiska flygplatser, säger Carolyn McCall, koncernchef på easyJet.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Bra
Skrivet av Herbert, 2017-09-17 17:00:29
Jag vill åka med denna Allians
Anmäl inlägget
Du vet vart du kommer!
Skrivet av Marve, 2017-09-14 07:56:36
Bra, jag vill åka dit jag vill.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn