Skriv ut  

Flygrevyn - Skandinaviens Flygtidning

Nyheter om Flygtorget, Flygrevyn, den 15 september 2017
I Flygrevyn 5-2017 - skandinaviens största flygtidning får du läsa de senaste nyheterna i flygvärlden. Flygrevyn testar XtreameAir XA42. Sommaren är högsäsong för flygshower och Flygrevyn har varit på plats.

Flygrevyn 5-2017
Flygrevyn 5-2017

Framtidens transportmedel
Luta dig tillbaka och njut av utsikten. Transportsystemet som 
Airbus och spanska Italdesign föreslår har döpts till Pop.Up. 
Ett heltäckande system som kombinerar mark- och flygtransport.

Gripen på önskelistan i Österrike
Österrike är en trogen kund hos Saab som levererat både 105:an och Draken. Nu flyger man åldrade Typhoon som måste bytas ut och än en gång har Saab hamnat i fokus. Gripen toppar önskelistan.

Ny generation svarta lådor
Trots den svarta lådan ombord MH370, har flygplanet inte hittats. Nu vill Airbus ta fram en ny generation svarta lådor med konstant satellitkontakt och förmåga att flyta vid en krasch i havet.

Flygteknik
Rovfåglar ska ge ljudlösa flygplan
Airbus har upptäckt att de fjäderklädda benen hos bland annat ugglor är en hittills okänd ljuddämpare. Nu ska den kunskapen föras över till dagens passagerarmaskiner.

Airport
Arlanda Utrikes på final
Utrikeshallen rivs när flygplatsen växer med den nya F-piren.

Trångt på bana 06/26
53 chartrade flygplan på bana 08/26 när Sverige stod som värd för UEFA:s Europa League-final.

St Helena öppet för flygtrafiken
Det har varit en logistisk mardröm men nu landar äntligen flygplanen på den lilla ön i södra Atlanten.

Flygtest
XtremeAir XA42
En del flygplan går med lite lirkande och muskelkraft med på en roll eller två. Andra behöver ingen övertalning. XtremeAir är med på allt. Spänn magmuskler och fastbindningsremmar – för upplevelsen är i det närmaste extrem!

Boeing med iskallt motiv
Det tog 24 dagar att måla flygplanet. Motivet: Den största glaciären i Europa. Ett passande tema för ett flygbolag från Island.

F-35 Lightning redo för strid
Det är världens dyraste stridsflygplan och som med alla nya maskiner har det funnits inkörningsproblem. Nu är F-35 Lightning II ute på förband. Flygrevyn har träffat en av det holländska flygvapnets piloter som snabbt lärt sig att uppskatta det högteknologiska jaktflygplanet.

Premiärflygning: Irkut MC-21
Airbus och Boeing har länge varit ohotade när det gäller passagerarflygplan. Nu har både den kinesiska och ryska flygindustrin tagit upp kampen. Nyligen provflögs Irkut MC-21, ett flygplan som direkt konkurrerar med A321-familjen och B737-serien.

Fotospaning i den grekiska övärlden
Utan spaning ingen aning. Det är den klassiska devisen för världens spaningsflyg. I Grekland har flygvapnet hittills litat till den ärrade Phantom FR-4E för att hålla koll. Nu byts de ut mot F-16 och en era inom det grekiska flygvapnet är till ända.

Tema: Flygshow
Sommar är högsäsong för flygintresset. Runt om i landet lyfter den ena flygdagen efter den andra och Flygrevyn har varit på plats på veteranträffen i Håtuna och den stora uppvisningen i norska Kjeller, som startade hela säsongen.

Veteran med Fordmotor
Flygplanet har anor sedan trettiotalet och registreringen likaså men den svenska Air Campern är ett nybygge, något som knappast går att upptäcka. Kraftpaketet där framme är en äkta Fordmotor modell 1930.

P-47 Thunderbolt
Större och klumpigare än de flesta jämförbara maskiner. Det gjorde att den klarade tämligen mycket stryk, både från de betydligt snabbare motståndarna i luften och från tyskt luftvärn när den flög eskort. Det var under andra världskriget som The Jug hade sina glansdagar.
 Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev