Skriv ut  

Flygrevyn - skandinaviens flygtidning

Nyheter om Flygtorget, Flygrevyn, den 1 oktober 2017
Nu finns Flygrevyn 6-2017 i butik med det senaste från flygvärlden. Flygrevyns pilot har testat Piper M600, en lyxig single engine turboprop.

Flygrevyn 6-2017

Lyfthjälp mot rymden
Spännvidden är svindlande 117 meter och maskinen har två flygplanskroppar. Men så har Stratolaunch en speciell uppgift: att lyfta satelliter och rymdfarkoster en bit på vägen innan de själva tar sats upp mot rymden.

Nytt höjdrekord för segelflygplan
Målet är att nå gränsen mot rymden utan motor. Nu har ett stort kliv tagits när Perlan 2 slog nytt höjdrekord för segelflygplan.

Ny teknik ska få drönare att backa
Arlanda, Bromma och en mängd andra flygplatser har vid olika tillfällen tvingats stänga sedan drönare flugit in i kontrollzonen. Det kostar enorma summor varje gång. Nu har Saab tagit fram 
ny teknik som gör att drönarna själva håller sig undan.

Flygrevyn möter
Vänstersits med fantastisk utsikt
Yrkesbanan siktade egentligen åt ett helt annat håll men Stefan Nilsson valde pilotyrket och det har han inte ångrat. Dagens arbetsplats i vänstersits på SAS långlinjemaskiner ger förstklassig utsikt över två världsdelar och himlen över dem.

Airport
Drömobjektet för en flygentusiast
Det är ett av de mer udda objekten på bosajten: En villa med tillhörande landningsbana, hangarer och teknisk utrustning. Kort sagt: En flygplats.

Flygtest
Piper M600
Piper har all anledning att vara nöjd med sin senaste version av PA-46. Den lyxiga turbopropsingeln vinner popularitet och uppskattning var den än visar sig. Flygrevyn testflög den mellan Köpenhamn och Västerås.

Rymdturismen tar fart
Alan Shepard var förste amerikan i rymden och en man av det rätta virket. Nu behöver man inte längre vara specialutbildad astronaut för att göra om bravaden. Det menar gänget bakom Blue Origin som nu är på väg att starta turistresor i Alan Shepards fotspår.

Tung bombare över Östersjön
Den är tyngst i klassen bland de amerikanska långdistansbombarna. I våras var den synlig över Östersjön under två militärövningar. B-1B Lancer är en lika imponerande som stridsärrad bombare som nu visade klorna mot uppvaktande ryska SU-27.

Skycats på Catwalk
De kallar sig själva för Skycats och tillbringar dagarna på vingarna – på en flygande AG-Cat. De svenska tjejerna ingår i Jacob Holländers Scandinavian Airshow och njuter av varje dag på jobbet. Gärna upp och ner.

Världens bästa flygshow för Warbirds
Flying Legends lockar tiotusentals flygentusiaster från hela världen att ta sig till Duxford och uppleva det historiska flygfältet. Som vanligt avslutades showen med en defilering av deltagande flygplan i en storformation som numera är evenemangets varumärke, ”Balbo”.

Lågflygning i Wales
Här över både RAF och USAF lågflygning i de vackra dalgångarna. Närkontakten med flygplanen har gjort området, Mach Loop, till en favorit bland flightspotters och flygfotografer.

När hastighetsmätaren närmade sig Mach 1
Det var många som trodde att ljudvallen verkligen vara en vall, i stort sett omöjlig att ta sig igenom. Spänningen var därför stor när Chuck Yeager i oktober 1947 satte fart på sin Bell X-1 och tog sikte på mach 1: skulle flygplanet brytas sönder av vibrationerna?

Krönika: Tårtkalas med världens snabbaste man
Han är en av de få piloter som flugit snabbast av alla i ett flygplan, även om man kan fundera på om X-15 var ett flygplan eller en raket. Idag är Joe Engle en äldre man, fjärran från äventyren under 1960-talet. Maria Küchen berättar om ett sällsamt möte.
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev