Skriv ut  

Nu startar Norwegian trafiken i Argentina

Flygnyheter, Anders Carlsson, den 27 augusti 2018
Ett efterlängtat besked från de argentinska myndigheterna öppnar nu för Norwegians stora satsning i Argentina. I mitten av oktober startar de första inrikesflygningarna.

Norwegian
Norwegian Boeing 737
 
I Argentina har lågkostnadsbolaget FlyBondi länge drivit frågan om att avskaffa de minipriser på flygbiljetter som hindrat det definitiva genombrottet för billiga flygbiljetter i landet. Framför allt är det stora Aerolinas Argentina som motarbetat planerna för att bibehålla det egna greppet om marknaden i landet.
         
Men nu är det klart, sedan den 15 augusti i år är den statligt reglerade lägsta kostnaden för en flygbiljett borttagen. Det är något som bland andra Norwegian applåderar:
– Det är fantastiska nyheter och något som definitivt kommer att bidra till utvecklingen av flygmarknaden i Argentina, säger Norwegians Ole Christian Melhus till argentinska media. 
         
Norwegian Air Argentina, det bolag som ansvarar för trafiken i landet, har nu sedan beslutet också publicerat de första tidtabellerna och prislistorna för den sedan länge planerade inrikes- och regionaltrafiken i Argentina. Hittills har trafiken enbart handlat om långlinjetrafik till Gatwick i London och som flugits av Norwegians brittiska dotterbolag. Men nu räknar flygbolaget med att den 16 oktober starta trafik från basen i Buenos Aires till Cordoba och Mendoza. Inledningsvis ska de tre dagliga rotationerna, två till Cordoba och en till Mendoza, flygas av LV-HQH, den Boeing 737-800 som finns på plats i Buenos Aires. I takt med att linjenätet utökas basen till fyra maskiner innan året är slut. Det blir dock direkt konkurrens i och med att just Flybondi redan dragit igång trafik på bland annat de två destinationerna.
         
Inträdet på den sydamerikanska marknaden är en gigantisk satsning från Norwegians sida. Men så ligger också Argentina långt efter övriga delar av världen när det gäller marknadsutvecklingen på flygområdet. Dyra biljetter och glesa tidtabeller har gjort bussresor på upp till 20 timmar till det vanligaste sättet att resa inrikes. Den marknaden ska nu Norwegian ta sig an med de 152 linjetillstånd, 72 på inrikes och 80 på utrikes, som man fått av myndigheterna. Om satsningen på Argentina och för den delen Sydamerika går enligt de uppgjorda planerna, kan den växa till att bli 30 procent av hela flygbolagets verksamhet. Kommentera artikeln
Det finns 7 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

LV-HQH
Skrivet av Kalle, 2018-08-28 09:52:39
Nej, LV-HQH är inte i Argentina, utan i flyger i Europa som EI-FVO. Just precis nu flyger den mellan UK och Grekland.
Anmäl inlägget
Lycka till Norwegian!
Skrivet av Optimisten, 2018-08-27 18:36:26
Tack Gud för att inte alla är lika negativa som ABC och ZEKE, och att det finns några Skandinaver som satsar friskt över hela världen. Lycka till Norwegian, ni vågar !
Anmäl inlägget
Gode myheter.
Skrivet av Leif, 2018-08-27 17:19:00
Sv ABSK, Du må nok sette deg litt bedre inn i det argentinske markedet. Dessuten, planene er å fly ut av Argentina, til blant annet Brasil. Leste du ikke artikkelen? 80 rute-tillatelser til utlandet. Ny fremgang for Norwegian.
Anmäl inlägget
Fel
Skrivet av criced, 2018-08-27 17:04:54
LV-HQH är hemflugen sedan länge och opererar som EI-FVO.
Anmäl inlägget
Överbevisad
Skrivet av @ABC, 2018-08-27 15:27:58
Du har blivit överbevisad varje gång. Vänta och se. Tuff konkurrens från LGW nu. ;) Narst tre dagliga avgångar LAX och JFK samt satsning på Floridas västkust som är en stark marknad hos britter. Känner ni flåset? ;)
Anmäl inlägget
Nästan gratis...
Skrivet av ABC, 2018-08-27 11:27:03
Att flyga från Cordoba till Buenos Aires över dagen tycks kosta så lite som 600 kronor tur och retur.... Hur ska de kunna konkurrera med de priserna och dessutom tjäna någon krona?
Anmäl inlägget
Jaha ja
Skrivet av ZEKE, 2018-08-27 10:21:40
Ska bli intressant att följa.
Norwegian bedriver inrikes trafik i Argentina...
Hoppas att det gå bättre för dom än för Swedbank i Ukraina...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn