Skriv ut  

Aer Lingus byter utseende

Notiser, Anders Carlsson, den 21 januari 2019
Den klassiskt gröna färgen är kvar men har kompletterats med mer vitt. Aer Lingus målar nu om den stadigt växande flygplansflottan.

Irländska Aer Lingus har i dagarna visat upp den nya dekor som ska pryda flygplanen. Den helgröna täckningen av överdelen av flygplanskroppen är utbytt mot klassisk vitt och grönt enbart på bakre delen av flygplanskroppen och stjärtfenan. Treklövern däremot finns fortfarande kvar som igenkänning och logo. Senast 2021 ska alla flygplanen vara ommålade i den nya profilen.
 
Samtidigt fortsätter satsningen på att växa på atlanttrafiken. Dublin tillhör idag en av få flygplatser som har preclearence vilket gör att passagerarna inte behöver gå genom passkontrollen när de kommer till USA. Det gör att trafiken från Dublin till USA ökat kraftigt och över huvud taget flyger hälften av Aer Lingus passagerare över Atlanten. Flygbolaget planerar därför att öka flygplansflottan från 17 till 30 Airbus A330 men också att ta in 14 Airbus A321LR som komplement till widebodymaskinerna.  
 
Så gick ommålningen till:Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn