Skriv ut  

Flygrevyn 3-2019

Nyheter om Flygtorget, Flygrevyn, den 22 maj 2019
Flygrevyn 3-2019 nu i butik - Sveriges största Flygtidning.

Nytt stridsplan – utan pilot
Nya stridsflygplan kostar allt mer. Det gör varje flygplan – och pilot – allt mer värdefulla. Nu har Boeing tagit fram nya generationens drönare i en betydligt billigare prisklass.

BRA stoppar A220
Inrikesmarknaden viker, avgifterna höjs och så flygskatten. Det ger en svår ekvation för kostsamma flygplansinköp. BRA lägger nu infasningen av nya A220 på is.

Inhyrd kapacitet framtiden för SAS
Tunnare linjer, tunnare avgångar mitt på dagen men också avlastning i högtrafik. De senaste åren har den inhyrda kapaciteten blivit allt viktigare för SAS.

SK 60 – Trotjänare på väg mot pensionen
Sextio år är ingen ålder. Inte ens när det gäller stridsflygplan. Faktum är att SK 60 både som skolflygplan och med skarpa uppgifter snart fyller 60.

Tack och adjö Bajkonur
Sedan rymdfärjorna pensionerades har USA köpt rymdbiljetter av Ryssland. Men snart har NASA åter kapacitet att skjuta upp amerikanska astronauter från Cape Canaveral.

Simulatorflygning Gripen E
Att släppas in i Saabs simulatoranläggning är få förunnat. Men Flygrevyn fick en eftertraktad ”slot-tid”, mitt bland alla testflygningarna, och provade Gripen E i dome-simulatorn.

Flygplatsen med extra allt
Regnskog, vattenfall, trädgårdar – den nya utbyggnaden på Changi Airport i Singapore har knappast någon motsvarighet i världen.

Trafikflygets klassiker hotade
Det blev ett ramaskri när Lufthansa drog in det ekonomiska stödet till den flygande klassikern Tante JU. Faktum är att allt fler flygande skönheter går en mörk framtid till mötes.

Flygtest: Grob G 120TP – ”Born to fly”
Ingen vet hur länge det går att hålla igång en SK 60 men den närmar sig definitivt finalen efter mer än femtio år i tjänst. Flygrevyn har provflugit vad som delvis skulle kunna vara en ersättare när flygvapnet ska byta skolflygplan.

737 MAX ger Boeing maximalt med problem
Varje dag kommer nya uppgifter när Boeing brottas med att få upp 737 MAX 8 i luften igen. Det mesta pekar nu på ett långt flygstopp och ekonomiska efterverkningar i miljardklass.

Huey – Världens mest välkända helikopter
Den är närmast en symbol för Vietnamkriget och är en av världens mest tillverkade helikoptrar: Bell UH-1 Huey. År 2005 landade den för gott, men ättlingarna lever vidare.

Starta din prenumeration här!

 
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
KSAK
Air-BP
HDI
Pilotshop
KSAK
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev