Skriv ut  

WOW Air återuppstår – blir amerikanskt

Notiser, Redaktionen, den 10 september 2019
Isländska WOW reser sig ur askan. Ett amerikanskt företag investerar och drar igång trafiken igen. Denna gång blir basen i USA.

Det var i mars i år som verkligheten hann i kapp isländska WOW Air. Ett par olika försök att rädda sällskapet, bland annat en sammanslagning med värsta konkurrenten Icelandair hade gått om intet och konkursen var ett faktum. 

Sedan dess har det förekommet en rad spekulationer om flygbolaget ska uppstå igen och nu är det klart: Amerikanska US Aerospace har investerat cirka 800 miljoner svenska kronor och därmed tagit över både inkråm och varumärket WOW Air. Det rapporterar isländska medier.

Av allt att döma blir det ett flygbolag med både amerikanskt och isländskt AOC, bas och huvudkontor i Washington och teknisk bas på Kaflavik. Mycket är ännu oklart men första linjen blir mellan Reykjavik och Dulles i Washington. Sedan ska flygplansflotta och linjenät successivt växa, allt under det nya namnet WOW Alr LCC.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Gnällspikar
Skrivet av HH Traveler, 2019-09-14 19:03:12
Kan ni inte bättre än att smågnälla..svagt
Anmäl inlägget
Vart ligger Kaflavik?
Skrivet av Tomas, 2019-09-12 14:39:12
... menar redaktionen Keflavik (KEF)?
Anmäl inlägget
Vov vov
Skrivet av thomas, 2019-09-10 10:19:57
Att nån investerar 800 miljoner i ett projekt som är helt orealistiskt verkar inte sannolikt, varför inte köpa upp SAS börsvärdet är bara 4.6 miljarder, sälj lite slottar och vänta ut Dys KK, då ökar börs värdet minst dubbelt. Man får ett flygbolag gratis.
Föreslog detta till Abu Dhabi Invest Authority förra veckan.

Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn