Skriv ut  

Jettrafik på sträckan Göteborg – Bergen

Flygnyheter, Redaktionen, den 20 september 2019
Ut med Q400 och in med Embraer190. Widerøe uppgraderar nu trafiken mellan Bergen och Göteborg, både vad gäller avgångar och flygplan.

Det var förra året som Widerøe tog steget från att vara ett flygbolag med enbart turbopropmaskiner i flottan till att också flyga jettrafik. Med tre Embraer E190-E2 har linjenätet utökats med destinationer i Europa, chartertrafik och en lång rad uppdrag för Finnair med att flyga in feeder till flygplatsen i Helsingfors. 
 
Samtidigt har jetmaskinerna frigjort resurser som gjort det möjligt att utöka trafiken på nya linjer inom Skandinavien. Det märktes redan förra året när Bergen fick direkta rutter till bland annat Billund och Göteborg. De flögs dock med de traditionella Sash Q400 men nu blir det ändring på den punkten också när den nya vintertidtabellen träder i kraft i oktober.

Den tidigare Q400:an byts då mot de nya Embraer E190-E2 samtidigt som frekvenserna ökas från två till tre avgångar i veckan, tisdagar, torsdagar och söndagar. Samtliga flygningar med jettrafik.

Vid sidan av de tre Embraer E190-E2 som nu ingår i flottan har Widerøe även optioner på ytterligare tolv jetmaskiner. Om de ska omsättas i konkreta beställningar är ännu inte bestämt, först ska erfarenheterna av jettrafik utvärderas. Det innebär också att eventuella nya linjer, kanske till Sverige, ligger i framtiden. Widerøe har tidigare flugit mellan Oslo och Stockholm.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Sash?
Skrivet av ?, 2019-09-20 15:54:45
Sash Q400
Anmäl inlägget
Kanon
Skrivet av Gj, 2019-09-20 14:21:52
Trevligt hoppas det blir bestående
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
BAM
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn