Skriv ut  

Swiss problem med Airbus A220

Flygnyheter, Redaktionen, den 16 oktober 2019
Swiss International Air Lines är åter igång med trafiken efter att ha groundat sina Airbus A220 på tisdagen. Det var ett flygplan med motorproblem, mellan London och Geneve, som tvingades att landa i Paris.

Swiss
Swiss Airbus A220

Ett 100-tal flygningar fick ställas in på tisdagen när Swiss tvingades att ställa sina Airbus A220 på marken och göra en översyn på motorerna som är av märket Pratt & Whitney. Några av A220-flygplanen har redan återgått i trafik och översynen beräknas vara helt klar under torsdagen.

Swiss har 29 Airbus A220 i flottan och det är inte första gången de får problem med flygplanstypen och motorerna. I juli på en flygning mellan Geneve och London fick Swiss problem där delar av motorn gick sönder över Paris och på en flygning mellan Zurich och Dusseldorf var det även där turbinproblem meddelar nyhetssajten Bloomberg.

Swiss har två modeller av Airbus A220, CS100 och CS300 tidigare känd vid namn Bombardier CSeries.
Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

A220 och PWA
Skrivet av Mr €, 2019-10-17 10:24:19
Vad jag förstår så är det fläktdisksprängning i alla 3 fallen. Bara tur att ingen del träffat kabinen. Frågan är hur den specificerade inspektionen kan hitta de små defekter som krävs för att säkra att det inte sker igen. Liknande med den A380 GP7200 fläktdiskhaveriet över Grönland också PWA tillverkad fläktdisk. Om nästa disksprängning sker på en Delta A220 kommer flottan ställas.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn