Skriv ut  

Nytt namn och nytt AOC när Thomas Cook byter ägare

Flygnyheter, Redaktionen, den 1 november 2019
Första flighten under det nya namnet lättade redan i går morse. Då flög det nya flygbolaget Sunclass Airlines från Kastrup till Kap Verde.

Flygbolaget Thomas Cook Airline of Scandinavia är en viktig del av den nordiska resekoncernen som sedan igår ägs av Petter Stordalen tillsammans med två investeringsfonder: Altor och TDR Capital. I samband med köpet bytte flygbolaget namn och heter numera Sunclass Airlines, ett namn hämtat inifrån koncernen och som var namnet på premiumklassen hos Ving och därmed fanns redan rättigheterna till det namne. Omdaningen från Thomas Cook Airline of Scandinavia till Sunclass Airline har gått fort, bland annat tack vare att ett nytt AOC har kunnat baseras på det som tidigare gällde TCAS. Detta sedan bland andra den danska Trafikstyrelsen gjort 2n ”extraordinär insats och visat stor flexibilitet”, enligt Per Knudsen, vd för nya Sunclass Airlines.

- Det är fantastiskt att kunna starta med ett nytt AOC och en första flight redan första dagen efter att det gamla är släckt. Det är en historisk transaktion som aldrig tidigare genomförts, säger han i ett uttalande. 

Den snabba processen att skapa det nya flygbolaget innebär att ännu är det Thomas Cook Airlines och Scandinavia på biljetter, boardingkort och andra dokument. Det hindrar inte att den första flygningen med det nya namnet lättade från Kastrup i går, torsdag morgon, när en av flygbolagets Airbus A330-maskiner lyte mot Kap Verde. På sikt ska ett nytt designprogram tas fram men redan nu står klart att det gula hjärtat fortsätter att pryda flygplansflottan också när namnet ändras. 

Det nya flygbolaget ska även fortsättningsvis operera från de tre baserna i Stockholm, Oslo och Köpenhamn och flygplansflottan är densamma: fem långlinjemaskiner: två Airbus A330-200, tre Airbus A330-300 och åtta Airbus A321-200 för kort och medeldistans.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

A330
Skrivet av Akktu Stakki, 2019-11-04 10:36:40
Snart dags att byta ut de äldre A330?
Anmäl inlägget
Transportstyrelsen
Skrivet av Vetande, 2019-11-02 14:53:47
TS i Sverige skulle aldrig kunna/vilja, göra en ”extraordinär insats och visa stor flexibilitet”.

De är allt för fyrkantiga!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn