Skriv ut  

Landvetter: fyra nya linjer på fyra dagar

Flygnyheter, Redaktionen, den 5 november 2019
Landvetter tillhör de flygplatser som ökar trafiken, tre procent upp i senaste mätningen för september. Den nya vintertidtabellen kan driva på den utvecklingen ytterligare.

Sista vecka i oktober var bråda dagar på Landvetter och bandklippning för nya linjer nästan hela veckan: Lauda Air drog igång flygningarna till Wien samtidigt som Ryanair startade till Gdansk och två dagar senare var det Ryanairs tur igen, den här gången med rutten till Katowice och en dag senare öppnade flygbolaget på Budapest. Ryanair är för övrigt det snabbast växande flygbolaget på Landvetter. Vid sidan av de fyra nya linjerna omvandlades samtidigt fem tidigare säsongslinjer till åretrunt-trafik: Barcelona, Dublin, Manchester, Prag och Milano. Ryanair äger även Lauda Air och om de två flygbolagen räknas samman flyger de två 22 linjer ut från Göteborg, året runt eller säsongsvis. 

Fyra nya linjer på fyra dagar alltså. Vid sidan av de fyra nya destinationer som nu är igång, har Landvetter också kunnat räkna in ytterligare trafik: Norwegian startar två vinterlinjer, till Turin och Grenoble medan BRA i vår drar igång Berlin och Eurowings tar upp konkurrensen och börjar flyga direkt till Hamburg.

Att Eurowings tar upp konkurrensen på Hamburg bygger dels på att antalet resenärer dit från Göteborg har fördubblats sedan 2016, dels på att Tyskland är den största utländska marknaden på Landvetter och där 30 procent är affärsresenärer. Det gäller även det omvända, tyska resenärer är den största inkommande gruppen på flygplatsen.
 
- Vi välkomnar satsningen som flygbolagen gör på regionen genom att öppna ytterligare utrikeslinjer från Landvetter. De nya direktlinjerna möter även efterfrågan från europeiska resenärer som vill besöka vår växande region, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.
 
Inräknat veckans premiärer har 17 nya linjer öppnat från Landvetter hittills i årKommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

SAS
Skrivet av GOT, 2019-11-05 12:15:20
SAS har vi gett upp för länge sedan. Enda möjliga satsningen skulle väl vara New York isåfall.
Anmäl inlägget
linjer
Skrivet av SAS?, 2019-11-05 12:10:21
Ryanair/Laudaair har 22 linjer från Landvetter. Hur många har SAS? Ska inte SAS serva svenska intressen? eller bara danska och norska? Man har väl snart fler linjer från Ålesund än från Arlanda.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn