Skriv ut  

Ronneby flygplats ska moderniseras

Notiser, Redaktionen, den 2 januari 2020
En utbyggd ankomsthall och bättre utrymmen för gränspolis och tull. Det är några delar i den framtida moderniseringen av terminalen på Ronneby flygplats.

Ronneby är minst bland Swedavias tio flygplatser och hade förra året cirka 277 000 passagerare. Den civila delen av flygplatsen har anor från 1975 och behöver nu rustas upp. Eftersom det är Försvarsmakten som äger flygplatsen har Fortifikationsförvaltningen tagit fram ritningar på hur passagerarströmmar och andra ytor ska fungera optimalt.
 
När väl en om- och tillbyggnad sker är dock oklart. Det är Swedavia som måste fatta investeringsbeslutet och i det arbetet ingår Ronneby som en av tio flygplatser med olika behov.Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Tåg
Skrivet av Simon, 2020-01-05 01:52:28
På tala om modernisering av Ronneby så är det hög tid att flygplatsen får en tågstation. Rälsen som trafikeras förhållandevis tätt av öresundstågen går ju bara ett fåtal hundra meter från terminalen.
Anmäl inlägget
Ingen
Skrivet av Andersson, 2020-01-03 23:06:44
Ingen som skrivit något annat. Försvarsmakten äger flygplatsen och därav har fortifikationsförvaltningen tagit fram ritningar för att civila människor inte ska kunna beröra den militära delen av flygplatsen. Står inget om att terminalen ägs av försvarsmakten.
Anmäl inlägget
Stämmer verkligen detta?
Skrivet av Expressen , 2020-01-03 08:48:40
Det är väl ändå Swedavia som äger den civila delen av flygplatsen?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn