Skriv ut  

SAS i nytt stort charterkontrakt med Apollo

Flygnyheter, Redaktionen, den 17 januari 2020
Det blir en luftbro från 23 platser runt om i Skandinavien när SAS fortsätter att flyga charter för Apollo. Även denna gång är avtalet värt över en miljard.

SAS 737
SAS 737
 
Apollo har sedan många år köpt flygkapacitet av SAS för stora belopp och samarbetet fortsätter även kommande sommar- och vintersäsong. Det nya avtalet är värt 1,4 miljarder och fäller chartertrafik inom Europa. Det nya avtalet gör att SAS än en gång är största leverantör av flygtrafik till Apollo vid sidan av det egna flygbolaget Novair. Omvänt blir Apollo den största charterkunden hos SAS.
- För Apollo är det naturligt att förlänga samarbetet med SAS. Ett Skandinaviskt bolag som är en trygg och bra partner till Apollo och som lägger stor vikt vid den hållbara resan. Våra kunder uppskattar den service och pålitlighet som SAS erbjuder med direktflyg till våra destinationer, säger Leif Vase Larsen, nordisk VD för DER Touristik Nordic AB.

Apollo har ett stort linjenät och SAS ska kommande år flyga charterflygningar från 23 orter i Skandinavien. Räknas de fem stora städerna, Stockholm, Göteborg, Malmö Oslo och Köpenhamn bort innebär det trafik från 18 regionala flygplatser, främst i Norge. Det gör i sin tur att SAS kommer att använda både Airbus A320 och de Boeing 737 som i dagsläget till största delen flyger i Norge, på de olika charterlinjerna. Däremot ingår inte någon av de fyra underleverantörerna i den kommande chartertrafiken.

- Chartersamarbeten är en viktig del i vår strategi att säsonganpassa kapaciteten. SAS fortsätter nu att fasa in nya miljöeffektiva flygplan i flottan och uppgraderar både kabiner och utsidan av flygplanen till SAS nya design, säger Markus Ek, global försäljningschef på SAS.

Apollos eget flygbolag Novair har i dagsläget två A321, båda baserade i Stockholm sedan basen i Oslo lades ner i höstas. De är fullt utnyttjade för att flyga den egna produktionen och vid sidan av SAS har Apollo även Jet Time och Finnair.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Helglediga?
Skrivet av sv thomas,, 2020-01-17 17:32:56
Därför att t.ex Ving, har resor alla veckans dagar. Dessutom från regionala flygplatser, där det inte finns helglediga plan.
Det gör inget om du tänker ett varv till.
Anmäl inlägget
Charter
Skrivet av 763, 2020-01-17 17:21:15
Det har researrangörer som Fritidsresor/ TUI gjort i många år. Tror att även Vingresor gjort samma sak. Inget unikt i att hyra in SAS för att täcka upp i sommarsäsongen när behovet är stort. Även Norwegian flyger åt olika charterarrangörer.
Anmäl inlägget
SAS Apollo
Skrivet av thomas, 2020-01-17 14:02:00
Att inte alla charterarrangörer nyttjar de helglediga reguljär flygplanen? varför ha egna dyra flygbolag med personal, leasing kostnader och allt.
Redan på 70 talet kördes SAS 747 or charter till LPA på helgerna, Scanair använde sig av SAS piloter, maint. etc.
Anmäl inlägget
Charter
Skrivet av Gullan Purser&CharterExpert, 2020-01-17 09:08:29
Men så roligt att Apollo är fortsatt nöjda.

Vi älskar deras kunder, glada semesterfirare som är på väg.

Gissa om kaffet och vår fina service är uppskattat.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn