Skriv ut  

Dagen efter Brexit: Nu landar Londonplanet på SCR

Notiser, Redaktionen, den 3 februari 2020
Nu är det slut på bussåkandet från Oslo. Scandinavian Mountains Airport är numera en internationell flygplats. Dagen efter Brexit landade det första planet från Storbritannien.

Scandinavian Mountain Airport
Scandinavian Mountain Airport
 
Hittills har det enbart varit inrikestrafik till Sveriges nyaste flygplats Scandinavian Mountains Airport. Eftersom alla tillstånd för att fungera som en internationell flygplats och så kallad gränsövergång för flygningar till och från områden utanför Schengen inte var klara när flygplatsen öppnades den 22 december förra året, har flygningarna från London landat i Oslo. Därifrån har det sedan varit buss till Sälen.

Men nyligen blev tillstånden klara och i lördags landade den första internationella flygningen på flygplatsen, en av SAS 320-maskiner från London.

- Äntligen fick vi ta emot och välkomna de första passagerarna från London. Det känns jätteskönt att vi nu är igång och på allvar kan börja jobba för att få fler engelsmän att landa mitt i Skandinaviens största skidområde, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

I dagsläget har flygplatsen 12 flighter i veckan där BRA står för inrikestrafiken medan SAS flyger från London, Köpenhamn och Ålborg.
Kommentera artikeln
Det finns 3 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Sälen flygplats
Skrivet av Bertil, 2020-02-05 11:21:50
Jag kan hålla med dej om att det är svårt att veta vilken flygplats det gäller. Att bara skriva ut förkortningen i rubriken är förkastligt, hur många kan dessa treställiga flygplatskoder. Vidare säger flygplatsens offentliga namn, Scandinavian Mountains Airport inte heller något om var flygplatsen är belägen. Hade det inte räckt med Sälen flygplats, då vet ju folk var den ligger.
Anmäl inlägget
Jaha?...
Skrivet av Airwize, 2020-02-04 21:05:57
Vilken flygplats gäller det? Framgår inte av artikeln. Har de flygplats i Trysil, eller....?
Anmäl inlägget
Korrigering
Skrivet av West Coast , 2020-02-03 18:22:18
Och så en korrigering på artikeln. Det är inte bara inrikes trafik som varit möjlig, SAS har trafik både från Köpenhamn och Ålborg sedan start och således har SCR internationell trafik inom Schengen. Dock har tillstånden och regeringsbeslutet gällande gränsövergång för internationella flighter utanför Schengen dragit ut på tiden men är nu klart.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn