Skriv ut  

Norrköping Airport får ny reguljär linje

Notiser, Redaktionen, den 6 februari 2020
Turkiska Antalya hamnar i sommar på Norrköpings linjekarta. Det är första gången flygplatsen har en liknande linje.

Norrköping kämpar hårt för att etablera reguljärtrafik på flygplatsen. En del av det arbetet har nu gett resultat i och med etableringen av en säsongslinje till Antalya i Turkiet. Trafiken startar den 12 juni och flygs till 30 oktober med en tur per vecka på fredagar. Den är i första steget tänkt som en säsongslinje, men målet är att det över tid skall bli en året-runt förbindelse. Det är Pegasus Airlines som flyger med en Boeing 737-800.

-Vi är verkligen glada och stolta att NordcoTours och Golfeen tillsammans med Pegasus Airlines har valt att göra denna satsning hos oss som innebär att Norrköping knyts ihop med Antalya i Turkiet genom en reguljär flyglinje och charter på samma gång, säger Ola Matsson VD på Norrköping Airport i ett pressmeddelande.Kommentera artikeln
Det finns 4 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

AYT
Skrivet av 763, 2020-02-08 02:33:00
Åretrunt flyg till AYT verkar långsökt. Visst det finns golfresor till Turkiet på vintern men alla spelar inte golf. Frågan är också om Pegasus blir av med sitt AOC Operativa Tillstånd efter 3 st allvarliga olyckor i landningen med B 738. I övrigt har inte Pegasus det bästa ryktet i övrigt men det är ju ett lågprisbolag.
Anmäl inlägget
Det är ju en charterlinje
Skrivet av Bertil, 2020-02-06 22:30:50
Det är ju en ren charterlinje. Ett flyg i veckan till en turistplats kan inte kallas reguljärflyg. Detta är inte vad som efterfrågas av företagen i området. Vem vill till ett semesterställe. Hade det ändå varit till Istanbul hade man ju kunnat byta flygplan där för att komma till andra platser i världen.
Ett turkiskt lågprisbolag är inget man efterfrågar just nu. Dessutom med tvivelaktig flygsäkerhet.
Anmäl inlägget
Värsta tajmingen någonsin?
Skrivet av ABC, 2020-02-06 16:57:50
Är detta ett skämt? Hur kan man släppa en sådan nyhet när vraket i Istanbul fortfarande ryker och offren kämpar för sina liv?
Anmäl inlägget
270 degrees 22 knots gusting 37
Skrivet av Daniel, 2020-02-06 12:40:47
Utmärkt etablering med ett flygbolag i medvind! Extra snabb transfer till stan vid landning bana 27.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Volflight
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn