Skriv ut  

Nytt hotell ger över ettusen rum på Arlanda

Notiser, Redaktionen, den 10 februari 2020
Ettusentvåhundrafemtio rum. Det finns nu att tillgå på Arlanda efter att nya Comfort Hotel Arlanda slagit upp portarna. Det nya hotellet är bland de största flygplatshotellen i Norden.

Clarion Hotel Arlanda Airport, Radisson Blu Airport Terminal Hotel och Rest and Fly Arlanda är några av de terminalnära hotell som sedan tidigare är etablerade på Arlanda. Nyöppnade Comfort Hotel Arlanda Airport, ett av Nordens största flygplatshotell, ökar ytterligare flygplatsens hotellkapacitet, som efter Comforts etablering uppgår till cirka 1 250 rum.

– Vi är mycket stolta att kunna presentera en helt ny mötesplats på Arlanda, Comfort Hotel Arlanda Airport. Vi har under lång tid sett en ökad efterfrågan på terminalnära hotellrum och kan nu erbjuda våra resenärer och besökare ett ännu bredare utbud. Det nya hotellet är också en viktig del av Swedavias strategi att utveckla en flygplatsstad på och omkring Stockholm Arlanda Airport, säger Jonas Abrahamsson, 
vd Swedavia.

Swedavias försäljning av fastigheten genomfördes 2017, när hotellet var under uppförande, till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1 300 miljoner kronor. Reavinsten kommer att redovisas för det första kvartalet 2020.

Comfort Hotel Arlanda Airport ligger mitt i den växande flygplatsstaden, alldeles intill Arlandas terminaler och SkyCity. Fler byggnader och hotell är på planeringsstadiet, som ett led i utvecklingen att Stockholm Arlanda Airport ska bli den ledande flygplatsen i Norden.



Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Flygplats
Skrivet av thomas, 2020-02-10 13:53:28
Egentligen behövs bara en eller två runways ingen flygplats, kanske nån hangar onödiga betongfundament som man krångligt ska gå igenom . Snarare ett effektivt miljövänligt trp system till omgivande städer.
Anmäl inlägget
Suck
Skrivet av Henrik, 2020-02-10 10:44:37
Vad bra att flera byggnader och hotell är under planering på Arlanda, hur ska det hjälpa Arlanda att bli ledande i norden?? Hur vore det att göra lite flyg relaterade investeringar på Arlanda istället. Nuvarande ledning på Swedavia borde bytas ut. Köplador och hotell kan man bygga någon annanstans
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
TFHS
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev