Skriv ut  

Heathrow ökar men CDG på väg i kapp

Notiser, Redaktionen, den 13 februari 2020
LHR är fortsatt största flygplats i Europa. Men CDG i Paris växer snabbt och hotar att springa om flygplatsen i London. Det vore en katastrof menar vd:n för Heathrow.

Siffrorna ger en del perspektiv. I januari hade Arlanda 
sammanlagt 1 692 000 resenärer vilket är en minskning med 6 procent. På Heathrow ökade istället antalet passagerare med 6 procent och slutade på strax över sex miljoner. På en månad.

Men trots det är flygplatschefen på Heathrow oroad och det är Brexit som spökar, tillsammans med att storflygplatsen i Paris CDG, kunde visa en nära nog dubbelt så stor tillväxt under januari. Att bli omsprungna, vilket skulle kunna ske redan inom två år om utvecklingen fortsätter, vore en ekonomisk katastrof för hela landet i hans ögon:
- Om vi ska fortsätta att vara ett verkligt globalt Storbritannien, måste vi ha bättre förbindelser med världen än våra rivaler i Europa. Den nya landningsbanan på Heathrow kommer att göra Storbritannien till en vinnare, säger han, väl medveten om att allt fler ifrågasätter utbyggnaden av flygplatsen.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn