Skriv ut  

Virgin Atlantic. Utan stöd klarar vi oss inte

Notiser, Redaktionen, den 16 april 2020
Kassan behöver 500 miljoner pund, annars hotas framtiden för Virgin Atlantic. Just nu pågår därför intensiva diskussioner för att rädda långlinjebolaget.

Richard Bransons skapelse, flygbolaget Virgin, vacklar allt mer ekonomiskt liksom merparten av de internationella flygbolagen. Dotterbolaget Virgin Australia som till största delen flyger inrikes i Australien, har fått nobben från myndigheterna om ekonomiskt stöd. 
 
Även i Storbritannien är läget ansträngt. Den brittiska regeringen har ännu inte gett klartecken till att stötta också Virgin Atlantic på samma sätt som British Airways. Flygbolaget har därför sedan början av april genomfört intensiva överläggningar med myndigheterna om ett räddningspaket. I väntan på det har Richard Branson själv lagt in närmare tre miljarder av egna pengar som stöd i Virgin Group. Det är pengar som behövs, det kostar i dagsläget cirka 20 miljoner pund, motsvarande cirka en kvarts miljard svenska kronor, att hålla flygbolaget vid liv.
 
Virgin Atlantic har stöd i överläggningarna från bland annat Heathrow Airport, Airbus och Rolls Royce som alla har fordringar på flygbolaget och ett stort intresse av att det lever vidare. En talesperson för Virgin konstaterar krasst att ”flygbolaget behöver verkligen ett statligt stöd”. Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn