Skriv ut  

Air Leap startar två nya inrikeslinjer

Flygnyheter, Redaktionen, den 8 maj 2020
Kalmar och Ronneby har inte haft flygtrafik till Stockholm sedan början av april. Nu tar Air Leap ett steg in också på den marknaden med en helt ny linje slingad via de två städerna.

Air Leap
Air Leap
 
Air Leap tar ytterligare ett steg in på inrikesmarknaden i Sverige. Denna gång är det Ronneby och Kalmar som läggs till linjenätet, två destinationer som idag, i skuggan av coronakrisen, helt saknar flygtrafik. Första trafikdag blir den 16 juni och till en början slingas flygningarna Bromma - Ronneby - Kalmar - Bromma med en tur och retur på förmiddagen, måndag till fredag. Flygbolaget sätter in en Saab 340 med plats för 33 passagerare. När reserestriktionerna för resor inom landet normaliseras, ska linjerna flygas som två separata destinationer, utan mellanlandning. Enligt planerna ska även antalet frekvenser öka samtidigt som Saab-maskinen byts mot en ATR 72 med kapacitet för upp till 72 passagerare.

- Jag är otroligt glad över att kunna fortsätta vår långsiktiga satsning i Sverige, och uppbyggnaden av det nya svenska inrikesflyget. Näringen kring destinationerna har ett stort behov av en effektiv förbindelse till Stockholm och för att i dessa tider kunna erbjuda detta, behöver vi inledningsvis samköra Ronneby och Kalmar. Med den situation som råder ser vi att Saab 340 för tillfället är den mest lämpade flygplanstypen, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

Det har funnits ett stort missnöje i regionen över att inte sydöstra Sverige kommit med i den krisupphandling av flygtrafik som regeringen genomförde på ett antal destinationer, till Gotland och norra Sverige. I och med att Air Leap nu tar upp trafiken på eget kommersiellt ansvar, behövs ingen upphandling. 
-  Vi har sedan i början av april inte haft någon reguljär trafik till Stockholm. Att Air Leap nu erbjuder en daglig avgång till Bromma, ger dem som har ett resebehov en möjlighet att enkelt ta sig till och från Stockholm. Det skapar även förutsättningar för en lite mer normal verksamhet hos oss på flygplatsen, säger, Ronny Lindberg, VD Kalmar Öland Airport. Kommentera artikeln
Det finns 6 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Detta måste göras
Skrivet av thomas, 2020-05-09 07:29:12
15 Aug minst inte tidigare trafikstart, det efter att industrin dragit igång igen, och det om Coronan
avklingat, att ringa runt till alla potentiella kunder tar minst tre månader, med en mindre säljavdelning.
Öppna upp bokningen i egen regi, utan restriktioner.. Detta kommer att krävas, man ligger dessutom före alla andra.
Anmäl inlägget
Slottar
Skrivet av Kennerth, 2020-05-08 21:42:43
Slottarna på Bma avgör detta helt klart. Får man inte tillgång till bra tider kommer man aldrig få lönsamhet i detta sen när BRA drar igång igen.
Räddningen kanske kan vara att styra om till Arlanda och flyga åt SAS. Men då krävs ju IOSA.
Anmäl inlägget
Idiotiskt
Skrivet av Penniewajz, 2020-05-08 14:19:18
Total idioti...eller brilliant. Håller Corona i sig länge kommer det vara förödande för LEAP. Att starta redan 16 juni kommer inte att sälja många stolar och på det så kommer dom behöva stå för alla kostnader på BMA antar jag. Biljetterna kommer att behöva kosta 4-5k enkel och finns viljan att flyga redan? SK sålde ju knappt en stol på Kiruna tex...
Anmäl inlägget
Hur göra
Skrivet av thomas, 2020-05-08 11:46:55
Ett litet tips, sätt upp en säljavd, som sitter och ringer runt till ALLA bolag i städerna som trafikeras, peppra städerna två veckor innan med affisher överallt, då garanterar jag att fighterna blir fulla.
Anmäl inlägget
Svårt
Skrivet av BO, 2020-05-08 11:30:45
Kul att de satsar.
Tror dock de skulle behöva en morgon och en kvällsrotation för att bli konkurrenskraftiga.
Men om BRA kommer igång blir det en svår situation för Leap.
Anmäl inlägget
Air Leap det nya inrikesflyget
Skrivet av Mats, 2020-05-08 07:19:18
Så ska en slipsten dras!
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn