Skriv ut  

Flygrevyn 4-2020

Nyheter om Flygtorget, Flygrevyn, den 17 juni 2020
Flygrevyn 4-2020 nu i butik - Sveriges största Flygtidning.

Ny roll för Airbus A380
För stor, för dyr och för sent ute. Airbus bjässe A380 blev inte den framgång som många hoppats på. Nu när coronakrisen rasar har maskinen plötsligt fått en ny roll.

Flygplats med framtidstro
Scandinavian Mountains Airport (SCR) är landets nyaste flygplats och har klarat coronakrisen över förväntan.

Boeing och Embraer
Det skulle bli svaret på Airbus och Bombardier. Allt såg bra ut på pappret tills att Boeing plötsligt drog sig ur.

Nya brandflyget
Efter årtionden av långbänk har Sverige skopade flygplan för brandbekämpning. 3000 liter i ett släpp ger en fantastisk resursförstärkning inför kommande skogbränder. Skavsta blir basen.

Reportage: Försvarsmedicincentrum
Vilka fysiska prövningar väntar den som söker jobbet som pilot i flygvapnet? Och hur tränas redan färdiga piloter för de påfrestningar de ska utsättas för? Flygrevyn fann svaren under ett krävande och intressant Linköpingsbesök.

Tankerslaget
Airbus MRTT är ett bättre tankerplan men det var Boeings KC-46 som vann. Fattas bara när det var US Air Force som beställde. Det visade sig sedan vara ett stort misstag.

Den slutliga 109:an
En spansk Me 109? Utseendet kanske inte faller alla i smaken men faktum är att Bf 109 Buchón är så nära originalet det går att komma. Dessutom har den en motor från Rolls Royce.

Bemannad uppskjutning
Egen kapacitet att skjuta upp astronauter i omloppsbana. Det har länge stått på NASA:s önskelista för att slippa de dyra uppskjutningarna från Bajkonur.

Nya tidens luftskepp
Salong med fönster och glasade golv ger en storartad utsikt. Nu är det dags att börja resa med nya tidens luftskepp.

Flygrevyn möter - Yrke: Stridspilot
Länge var hon Sveriges enda kvinnliga stridsflygare. Flygrevyn möter Anna Dellham som ännu minns första flygpasset i Viggen.

En knuff upp i rymden
Idén är lika smart som beprövad: hjälp på traven upp i rymden. Nu är Virgin Orbit snart framme vid skarpt läge med en raket hängande under vingen på en Boeing 747.

English Electric / BAC Lightning
Den kallas lite vanvördigt för Dunderklumpen men Lightning var ett barn av sin tid och samtida med J35 Draken och den enda brittiska maskin med mach 2-prestanda.amtida med J35 Draken och den enda brittiska maskin med mach 2-prestanda.

Starta din prenumeration här!

 
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
HDI
Pilotshop
Flygrevyn
Flygtorgets nyhetsbrev