Skriv ut  

Charterflygningarna på väg att återstarta

Flygnyheter, Redaktionen, den 29 juni 2020
Det är de klassiska resmålen som nu är med när Ving återupptar charterflygningarna från Sverige. Sun Class Airlines och SAS står för flygproduktionen.

Reguljärtrafiken har så smått kommit igång med flygningar i Sverige och ut till Europa och nu följer även chartern efter. Sedan myndigheternas avrådan från utlandsresor hävts från och med den 15 juli, har efterfrågan på charterresor ökat markant. Framför allt gäller det nästa sommar, alltså 2021 som i dagsläget har 50 procent högre antal bokningar jämfört med de som gjordes 2019 inför sommaren 2020 – innan coronaviruset satte stopp för resandet. Men längtan att komma iväg utomlands redan i år ökar nu från dag till dag och från den 25 juli drar Ving igång en försenad chartersäsong.

- Vårt fokus ligger på de klassiska medelhavsdestinationerna som vi ser har en tydlig efterfrågan, Grekland, Spanien och Kroatien, säger Fredrik Henriksson, kommunikations- och hållbarhetschef på Nordic Leisure Travel Group till Flygtorget.

Det innebär i sin tur att Sun Class Airlines nu successivt återupptar flygningarna. Cirka 85 procent av Vings och Spies produktion flygs av det egna flygbolaget medan resterande 15 procent levereras av i första hand SAS tillsammans med Jet Time och Norwegian. Danska JetTime har dock lagt verksamheten på is resten av sommarsäsongen och räknar inte med att börja flyga igen förrän tidigast till kommande vintersäsong.

Från Sverige startar flygningarna den 25 juli från fyra flygplatser, Arlanda, Landvetter, Sturup och Umeå. De stora destinationerna i Spanien och Grekland flyger Sun Class medan SAS har en rad avgångar till bland annat Parga och Skiathos. Efter starten den 25 juli utökas flygprogrammet efter hand under augusti och september med dels nya linjer, dels ett ökat antal frekvenser.

Återstarten av flygprogrammet innebär att de cirka 300 anställda vid Sun Class Airlines svenska bas på Arlanda nu kan återvända till arbetet allt eftersom verksamheten rullar igång. Flygbolaget följer IATA’s rekommendationer som kräver munskydd av alla passagerare över sex år.
- Vad gäller servering ombord utreder vi just nu den frågan, säger Fredrik Henriksson. 

Startdatum för Vings flygprogram för Sverige ser i dagsläget ut så här. När första flygningen väl är genomförd ökas antal rotationer på och de stora destinationerna, bland andra Mallorca har upp till tre avgångar i veckan.
 
Från 25 juli: 
Arlanda – Mallorca: Sun Class Airlines
Arlanda – Parga: SAS
Arlanda – Split: SAS
Göteborg – Mallorca: Sun Class Airlines
Göteborg – Parga: SAS
Malmö - Mallorca: Sun Class Airlines
 
Från 26 juli:
Arlanda – Rhodos: Sun Class Airlines
Arlanda – Skiathos: SAS
Göteborg – Rhodos: Sun Class Airlines
Från 30 juli:

Arlanda – Heraklion: Sun Class Airlines
Göteborg – Heraklion: Sun Class Airlines

Från 1 augusti:
Arlanda – Chania: Sun Class Airlines
 
Från 12 augusti:
Umeå – Rhodos: SAS

Från 2 september:
Arlanda - Gran Canaria: Sun Class Airlines

Från 3 september:
Malmö - Heraklion: Sun Class Airlines

Från 25 september: 
Malmö – Mallorca: Sun Class AirlinesKommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Sunclass
Skrivet av DK, 2020-06-30 10:27:52
Flygbolaget heter ju Sunclass Airlines
Anmäl inlägget
Stordalen
Skrivet av Olle, 2020-06-29 08:59:36
Ja man måste ju i alla fall ge Stordalen att han är duktig på att profilera sig i media. Både TUI och Novair startar upp sina flygningar flera veckor innan Sun Class.

Ser att även DI skriver samma sak som Flygtorget.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn