Skriv ut  

Ny vd för Skavsta flygplats

Notiser, Redaktionen, den 27 augusti 2020
Från Lyon till Nyköping. Den vägen har Céderic Fechter vandrat när han nu tar plats som ny vd på Skavsta flygplats.

Skavsta är en av flygplatserna inom den internationella flygplatsgruppen Vinci Airports som äger majoriteten av flygplatsen utanför Nyköping. Ägarskapet delas med kommunen.
Nu har en ny vd för flygplatsen presenterats och tar nu över efter Peter Steinmetz. Céderic Fechter har gått den långa vägen inom Vinci och tidigare varit vd för ett antal franska flygplatser, nu senast Lyon Airport som han alltså lämnar till förmån för Skavsta.

– Jag ville ha internationell erfarenhet och jag ville ha utmaningar. Situationen för Skavsta flygplats är komplex, men jag ser positivt på den utmaningen, säger han till SVT Sörmland om varför han tackade ja till uppdraget som vd på Skavsta flygplats.

Den nye VD:n ska nu ta sig an dels återhämtningen av trafiken i stort, dels det faktum att Ryanair lämnar Skavsta som bas och kraftigt reducerat trafiken. I dagsläget är Wizz största flygbolag på Skavsta och presenterade nyligen två nya linjer med trafikstart i oktober.  

Det privata franska företaget Vinci äger eller är delägare i 45 flygplatser världen över, bland andra Gatwick och Lissabon Airport. Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn