Skriv ut  

Tre flygbolag i krismöte med norska regeringen

Flygnyheter, Redaktionen, den 3 september 2020
Det behövs reella stöd, inte bara ord om att sådana är på väg. De tre dominerande flygbolagen i Norge sätter sig nu i möte med norska myndigheter.

SAS, Widerøe och Norwegian är de tre dominerande flygbolagen i Norge och står för den absolut majoriteten av inrikestrafiken. Samtidigt är det tre flygbolag som knäar under effekterna av coronapandemin och det katastrofala raset i antalet passagerare. Någon ljusning syns heller inte. Den långsamma ökningen av antalet flygningar riskerar hela tiden att backa när olika länder återinför restriktioner samtidigt som allt fler räknar med en andra våg av smitta.

De tre flygbolagen har nu tagit initiativ till ett möte med norska myndigheter och företrädare nästa vecka för regeringen för att på allvar kunna presentera en lägesbild över allvaret. Det görs för att visa på att det nu behövs konkreta ekonomiska åtgärder i form av direkta stöd. Hittills har det mest handlat om lån och utfästelser om andra typer av stödåtgärder. Det rapporterar norska medier.
NHO Luftfart, den del i den norska näringslivsorganisationen NHO, stöttar initiativet och räknar med att stödåtgärderna måste vara i mångmiljardklassen för att ge effekt och hjälpa den norska flygbranschen genom den pågående krisen.

Den ansvarige ministern har lovat att lyssna till lägesbeskrivningen men vill heller inte nu utlova några konkreta åtgärder.Kommentera artikeln
Det finns 8 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Re: Hallåröh
Skrivet av Show Me The Money, 2020-09-04 10:53:56
... och hur tycker du det har gått för länder som använt sig av dessa strategier med munskydd, smittspårning och isolering? Vad har dessa länder för tidsplan när de ska vara färdiga och kan återgå till helt normala rutiner igen? Vi pratar om miljontals/miljarder människor som kan bli aktuella.
Sverige har haft underdödlighet under senare delen av sommaren. Det skulle inte förvåna mig om antalet totala dödsfall 2020 i Sverige hamnar på genomsnittsnivå, dvs 90-95 000.
Anmäl inlägget
Mass-testning, smittspårning och isolera smittade!
Skrivet av Hallåröh, 2020-09-03 14:16:26
@ Show Me The Money, du har helt fel.
Sverige har katastrofalt gjort bort sig i strategin. Norge, Danmark, Finland och en rad andra länder har samma sätt att rapportera dödsfallen på, men ändå har vi MÅNGA gånger fler dödsfall än dem.
Man behöver inte låsa ett helt samhälle för att minska smittspridningen, det ända som krävs är att smittspåra, isolera dom smittade och testa många! Sverige gjorde inget av detta! Munskydd bör införas omgående!
Anmäl inlägget
Vilka “ experter”
Skrivet av sv thomas, 2020-09-03 12:18:12
Återigen jämför du äpplen med päron.
Anmäl inlägget
Lockdowns fungerar inte, FATTA
Skrivet av Show Me The Money, 2020-09-03 11:17:20
covid-19 hade varit ett successivt minskande problem i världen just nu om länder tittat på det som Sverige gjort rätt i coronastrategin.
Det värsta är att majoriteten av världens länder fortfarande inte förstår att lockdowns inte fungerar, både ekonomiskt och smittspridningsmässigt.
Anmäl inlägget
Norge och inrikes
Skrivet av Mr €, 2020-09-03 10:53:15
Norge har redan understödd flygtrafik främst i nord-Norge. Norge måste bestämma om de ska stötta resten av trafiken som i Tyskland/Frankrike eller låta marknaden styra pris-efterfrågan och skicka de Norska flygbolagen i omstrukturering och låta de Svenska/Danska ägarna/leasingsbolagen (Nordic Aviation Capital) ta smällen.
Anmäl inlägget
Se realistiskt på läget, agera efter det
Skrivet av thomas, 2020-09-03 10:08:43
I Sverige finansierar staten tomma flygningar i övre Norrland med miljonbelopp, helt meningslöst och miljöförkastligt. Trafiktalen är så låga nu, de här bolagen SAS Norwegian Viderö etc är överdimensionerade för rådande läge och en två tre år framåt, att hålla dessa under armarna kostar miljarder hela tiden. Experter som WHO säger att Coronan kommer finnas kvar länge, Svenska folkhälsan " kanske aldrig försvinner"
Resandet kanske aldrig återkommer som förr.
Anmäl inlägget
Vilka “ experter”
Skrivet av @thomas, 2020-09-03 09:30:09
Du bringer nu igen fantasier till torgs. Vilka ” experter” ?
Det är väl klart att regeringer måste rädda viktig infrastruktur!
Anmäl inlägget
Inse den omöjliga situationen för flyget
Skrivet av thomas, 2020-09-03 09:17:38
Det kommer inte att hjälpa att pumpa in miljarder nu i branschen, då Coronan blir kvar under många år enligt experter.. ungefär som Sverige höll varvsindustrin med skattepengar, Blev miljarder i sjön.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn