Skriv ut  

Ryanair öppnar ny linje från Landvetter

Flygnyheter, Redaktionen, den 11 september 2020
Den tröga återstarten till trots: Ryanair satsar på en helt ny linje från Göteborg och är nu uppe i 16 destinationer från Landvetter.

Det var i december 2014 som Ryanair flyttade trafiken från Göteborg City Airport till Landvetter. Inte frivilligt visserligen, trots att flygplatsen hade utvecklats till den näst största lågprisflygplatsen i landet med Wizz och Ryanair som främsta flygbolaget. Istället var bärigheten på taxibanorna på den tidigare flygflottiljen som underkänts och de båda flygbolagen valde då, trots en inledande tveksamhet, att flytta till Landvetter. Sedan dess har Ryanair kontinuerligt ökat flygprogrammet från Göteborg fram till att Covid-19 stoppade trafiken. 

Men det blev ett relativt kortvarigt uppehåll, redan den 1 juli var Ryanair tillbaka på Landvetter. Sedan dess har 15 linjer återstartats och nu presenterar flygbolaget också en helt ny destination från Göteborg, Banja Luka, den andra största staden i Bosnien-Hercegovina. 

- Det är oerhört glädjande att Ryanair väljer att satsa vidare på Landvetter med en ny direktlinje till Bosnien-Hercegovina och under en utmanande tid ser nya möjligheter på denna marknad, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Flygplats.

Trafikstart för den nya linjen är den 25 oktober som en del av vinterprogrammet och Ryanair kommer att trafikera sträckan Göteborg Landvetter (GOT) – Banja Luka (BNX) 2 gånger i veckan med en Boeing 737–800. 
 
Ryanair är ensamma om att trafikera Banja Luka från Göteborg och tar samtidigt ytterligare ett steg in på östra Europa, en marknad som till stor del behärskas av Wizz Air. Ryanair flyger på Prag, Budapest och Gdansk och det är enbart den sistnämnda destinationen som båda bolagen konkurrerar på i dagslägetKommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn