Skriv ut  

Finnair slutar flyga till Bromma

Notiser, Redaktionen, den 16 september 2020
Efterfrågan på flygstolar sviktar. Det tvingar Finnair att göra kraftiga nedskärningar i flygprogrammet på både Stockholm och Göteborg.

Den uteblivna marknadsåterhämtningen har slagit tungt mot Finnair. Långlinjetrafiken, som ju är ryggraden i hela flygbolaget, är i dagsläget reducerad till sju destinationer: Tokyo, Singapore, Shanghai, Seoul, Hong Kong, Bangkok och Nanjing med mellan en och fyra rotationer i veckan.
 
Men det är på det europeiska nätet som de riktigt tuffa neddragningarna skett. På stora, tunga destinationer som München, Manchester, London och Paris rör det sig om minst en halvering av antalet flygningar varje vecka. Dessutom finns en rad städer där trafiken ställs in helt, bland annat till Bergen. Till den kategorin hör – nästan Stockholm. Matarlinjen till och från Bromma ställs in helt och hållet medan flygningarna till Arlanda minskas från 33 rotationer i veckan till 18. Även Göteborg ser en hård neddragning, från 14 avgångar i veckan till tre. Lika hårt drabbas Kastrup, från 28 till 6 och Oslo, från 28 till 7.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Volflight
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn