Skriv ut  

Ryanair: Vi tänker ta för oss där andra drar ner

Flygnyheter, Redaktionen, den 5 november 2020
Flygtrafiken kommer att återhämta sig snabbt och där täcker Ryanair vara med och ta för sig av de möjligheter som uppstår.

Världens flygtrafik är inte tillbaka på normala nivåer förrän om två tre år, menar både flygbolagschefer och analytiker. Men det är ”skitsnack, det tar max 12 månader” säger Ryanairs vd Michael O’Leary på sitt sedvanligt ödmjuka sätt och pekar på den närmast explosiva efterfrågan som uppstått sedan det blev tillåtet att resa till Kanarieöarna. Ryanair kunde då på bara två dagar räkna in drygt 53 000 bokningar till de olika destinationerna i ögruppen. Det ska jämföras med det vanliga bokningsläget som i nuläget ligger på cirka 2 000 bokningar per dag. 

- Kanarieöarna ger en fingervisning om hur stort det uppdämda resebehovet är, längtan efter att kunna resa igen är enormt, säger han. 
Ryanair räknar med att, den senaste stängningen i Storbritannien till trots, flyga cirka 40 procent av trafiken i november, jämfört med samma månad förra året. Skulle det dessutom finnas ett vaccin klart att användas en bit in på nästa år, då kommer efterfrågan att skjuta i höjden, menar Michael O’Leary.

- I så fall räknar vi med att flyga 80 procent av våra vanliga produktion nästa sommar. Ju tidigare vaccinet kommer, ju högre blir siffrorna för återhämtningen, säger han. 

En del i återhämtningen handlar om att ta för sig av de luckor som uppstår när flygbolagen drar ner och rent av försvinner från en marknad. Bitvis är det stora delar av kapaciteten som försvinner på vissa sträckor.
- Vi tänker fylla de luckorna genom att ta vara på möjligheterna och fullständigt flexibla. Vi diskuterar intensivt med olika flygplatser för att se var vi kan göra en snabb återkomst. De flygplatser som erbjuder de bästa avtalen kommer att se en snabb återstart av trafiken.Kommentera artikeln
Det finns 8 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

FR En ren ekonomisk fråga hur länge de klarar sig.
Skrivet av thomas, 2020-11-09 14:21:15
"Tänker ta för oss när andra drar ner"
Storhetsvansinne Oleary, det finns ingen som kan ta för sig något överhuvudtaget nu, kabin faktorn överallt på varje flygning i alla flyg bolag är långt under 50%. Ryan gjorde vinst när de uppnådde hög kabin faktor, bland den högsta i branschen, nu gör de miljard förluster i månaden då de flyger med halvtimma flyg och dessutom får lite betalt per stol. Affärsmodellen är nu helt uträknad.
Anmäl inlägget
Thomas
Skrivet av pf, 2020-11-09 11:36:59
hvor mange tror du er ansatt direkte i Ryanair, jfr dine kommentarer om lønnskostnader....
Anmäl inlägget
Fortfarande inte säkert?
Skrivet av sv thomas, 2020-11-06 15:36:03
Så ekonominyheterna har "fake news"?
Påminner om en viss "presidents", enfaldiga påståenden.

PS. Läs på om Ryanair DS.
Anmäl inlägget
Våt dröm
Skrivet av Emersson, 2020-11-05 21:30:55
Läs noggrannare thomas!
Ditt första inspel va så svenskt motigt o då var det trevligare med MOL's optimistiska syn på framtiden.
Dessutom ett stabilt bolag som klarar sig på egna pengar. Vad du har fått detta om önskan om konkurs ifrån vet jag inte men inte från min text hoppas jag.
Anmäl inlägget
Fortfarande inte säkert
Skrivet av thomas, 2020-11-05 18:53:31
Det går snabbt utför med stora flygbolag, finns många exempel. Bara lönerna varje månad är astronomiska summor, sen går bolaget med kanske en miljard i förlust i månaden.
SAS har två stater plus de rika Wallenberg bakom sig, de har en chans, men inte ens de är helt säkra, den här pandemin tar kål på allt verkar det som, ekonominyheterna säger nåt annat men de säger inte sanningen.
Anmäl inlägget
Det
Skrivet av sv thomas, 2020-11-05 16:38:38
lär nog dröja, innan din våta dröm går i uppfyllelse om att Ryan kursar. Deras likviditet är enormt stor, så de klarar sig under lång tid.
Anmäl inlägget
Mannen med annorlunda utspel
Skrivet av Emersson, 2020-11-05 13:04:52
Kan ju vara trevligt med ett positivt utspel från ett flygbolag, brukar ju annars för närvarande mest handla om att få bidrag & billiga lån & säga upp personal.
Dessutom från ett bolag som inte har någon statlig finansiär.
Sedan gällde det uppdämda behovet inte idag utan när restriktioner hävs och det går att resa & besöka restauranger.
Anmäl inlägget
Mannen med utspelen
Skrivet av thomas, 2020-11-05 08:54:45
Utspel som vanligt
Det är inte ens säkert att Ryan ens överlever.
Kanarieöarna är nedstängt ytterst få närings ställen öppna, börja smittan sprids stängs öarna ned. Storbritannien som London nedstängt, butiker restauranger i massor permanent utrymda. Det finns inget uppdämt behov nu alla håller sig hemma.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn