Skriv ut  

Fortsatt förlängning av trafikplikt för samhällsviktigt flyg

Notiser, Redaktionen, den 10 december 2020
Regeringen har beslutat att ytterligare förlänga den temporära allmänna trafikplikten för ett antal flyglinjer till och från Norrland och Gotland. Förlängningen gäller från den 1 januari till den 30 juni 2021. Beslutet bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

På grund av coronapandemins negativa effekter på tillgänglighet och samhällsviktiga transporter beslutade regeringen i april 2020 om en temporär allmän trafikplikt på ett antal flyglinjer till och från Norrland och Gotland och att Trafikverket skulle upphandla flygtrafik för linjerna. Trafikplikten förlängdes i augusti 2020 och regeringen har nu beslutat att ytterligare förlänga trafikplikten från den 1 januari till den 30 juni 2021. Beslutet innebär även att Trafikverket vid behov fortsatt ska upphandla trafik på aktuella flyglinjer.

Myndigheten ska även löpande följa utvecklingen och ha i beredskap att teckna avtal för det fall flygtrafiken på någon av de berörda flyglinjerna förändras så att den inte uppfyller kraven i den allmänna trafikplikten.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
BAM
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn