Skriv ut  

Saab levererar tredje GlobalEye

Notiser, Redaktionen, den 20 februari 2021
Saab levererade 20 februari 2021 det tredje GlobalEye-systemet till Förenade Arabemiraten.

Under 2020 har Saab levererat ytterligare två GlobalEye, i april respektive september. Förenade Arabemiraten har totalt beställt fem system.

- Det faktum att vi gjort tre leveranser av ett så avancerat system som GlobalEye på mindre än ett år och dessutom under utmanande tider är ett kvitto på Saabs högteknologiska kunnande och vårt fokus på att hålla vad vi lovar. Genom att vi själva sköter hela processen från sensorutveckling till integration har vi kontroll på alla kritiska delar av det här komplexa arbetet, säger Micael Johansson, VD och koncernchef på Saab.

GlobalEye är Saabs senaste flygburna sensorsystem. Det ger en unik förmåga att övervaka luft, hav och land i en och samma lösning. GlobalEye består av en radar med utökad räckvidd, Erieye Extended Range, samt en rad avancerade sensorer integrerade på flygplanstypen Global 6000, ett flygplan med mycket lång flygräckvidd och som tillverkas av Bombardier.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Eftersatt FV
Skrivet av DC-3, 2021-02-22 12:25:48
Om Emiraten behöver fem system, borde väl Sverige behöva minst det dubbla. Här tuffare några gamla SAABar runt på medelhög höjd och ser lite grann, men missar kanske det viktiga.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn