Skriv ut  

Nytt flygbolag gör debut i Sälen

Flygnyheter, Redaktionen, den 18 mars 2021
Nu byggs nästa års flygprogram på Scandinavian Mountains Airport upp. Det blir bland annat debut för ett nytt flygbolag på flygplatsen.

Alsie Express
Alsie Express
 
Årets säsong blev inte den bästa tänkbara. Pandemin drog ner flygresandet till Scandinavian Mountains Airport till ett minimum: TUI och Luxair har varit de enda flygbolagen på SCR i år. Planerade 400 flygningar stannar vid blott 14 under säsongen. Det är naturligtvis pandemin som stoppat den trafik som skulle kommit från bland annat Holland, London och Danmark. 

Men redan nu pågår planeringen för nästa vintersäsong som siktar på både de som redan flugit på flygplatsen och på nya intressenter.

- Vi har dialog med en sex-sju flygbolag varav flera som ännu inte flugit på Sälen än. Det faktum att vi i år har Luxair här tyder ju på att medvetenheten om flygplatsen blir mer och mer etablerad ute i Europa, sa vd Gunnar Lenman till Flygtorget tidigare i år. 
Det är en dialog som nu gett resultat. Från den 13 januari nästa år inleder danska Alsie Express en serie flygningar från Sønderborg i södra Danmark, nära gränsen till Tyskland. Det bli två rotationer i veckan under sex veckor, från den 13 januari till den 27 februari. 

- Alsie Express och Sønderborg Lufthavn har ett stort upptagningsområde i både Danmark och de norra delarna av Tyskland och Nederländerna. Där vet vi att vi har många skidintresserade och vi tror verkligen att det här kan bli en populär flyglinje i många år framåt, säger Gunnar Lenman. 
Alsie Express är ett regionalt flygbolag startat 2013 med bas i Sønderborg i Danmark och med en flotta på två ATR 72-500, varav en är inhyrd från BRA. Vid sidan av linjen mellan Sønderborg och Kastrup flyger bolaget säsongstrafik till Bornholm och till de tre brittiska öarna Isle of Man, Guernsey och Jersey. Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Sälen
Skrivet av thomas, 2021-03-18 19:44:08
Sälen kan jämföra sig med UAE som har i en obefintlig sandlåda bokstavligt in the middle of nowhere skapat två stora flygbolag som pumpar in turister och transiterar en nästan 70% av sina pax vidare. Utan flygbolagen inga turister ingen ekonomisk utveckling. Skillnaden Sälen har på destinationen ett fantastiskt turistutbud för skidåkning även sommarturism kommer så småningom. Detta är byggt av privata initiativ helt fantastiskt och rätt tänkt.
Anmäl inlägget
Lycka till!
Skrivet av Drag under galoscherna , 2021-03-18 08:04:46
Strålande initiativ, Alsie Express är grymma så bara att önska dom lycka till.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn