Skriv ut  

Grönt ljus för Norwegian i Norge

Notiser, Redaktionen, den 13 april 2021
Norsk domstol har godkänt Norwegians rekonstruktionsplan i Norge. Därmed har koncernens båda rekonstruktionsprocesser i Norge och Irland godkänts. Förutsättningen är dock att Norwegian lyckas ta in det kapital som rekonstruktionen hänger på.

Det är domstolen Oslo Byfogdembete som fattat beslutet efter att borgenärerna godkände Norwegians rekonstruktionsplan i en omröstning som avslutades i fredags, 9 april.

– Vi är mycket glada över det här viktiga avgörandet. Nu har vi tagit oss igenom de två största juridiska milstolparna och kan se fram emot att fortsätta arbetet med att hämta in nytt kapital, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

–Jag är stolt över att leda ett företag där det finns en helt enastående kämparanda. Och jag är samtidigt väldigt tacksam för att vi har fått avgörande stöd för att kunna fortsätta verksamheten, fortsätter Schram.

Besluten i både Norge och Irland vinner laga kraft när det planerade kapitalet har hämtats in. Kapitalinhämtningen förväntas vara genomförd under maj månad.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn