Skriv ut  

Saab uppgraderar radarvarnare på tyska Tornado-flygplan

Notiser, Redaktionen, den 25 maj 2021
Saab har fått en beställning av Panavia Aircraft GmbH gällande uppgradering av radarvarnarutrustningen på tyska flygvapnets flygplan av typen Tornado. Orderbeloppet är cirka 400 miljoner SEK.

Saab ska leverera digitala komponenter som förstärker processorkraften och utökar livslängden för Tornados radarvarnare. Leveranserna sker mellan 2021 och 2025 och Saab utför arbetet i Järfälla och i Nürnberg, Tyskland.
 
- Ömsesidigt förtroende, pålitlighet och hög prestanda sammanfattar det goda och långsiktiga samarbetet mellan Panavia, tyska försvarsmakten och Saab. Vi ser fram emot att fortsätta stötta det tyska flygvapnet med den senaste teknologin, som bidrar till att skydda besättningen och stärka flygplanets förmåga. Saab kommer att utföra viktiga delar av arbetet i Tyskland, i linje med vår strategi att växa på den tyska försvarsmarknaden, säger Anders Carp, Saabs vice VD och chef för affärsområde Surveillance.   
 
Saabs radarvarnare stärker besättningens lägesbild av det elektromagnetiska spektrumet även i utmanande miljöer. Saab fick den ursprungliga beställningen på radarvarnare för de tyska Tornado-flygplanen under 1999.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn