Skriv ut  

Airbus ökar produktionen

Flygnyheter, Redaktionen, den 28 maj 2021
Världens största flygplanstillverkare Airbus ser ljust på framtiden och planerar nu att öka sin flygplansproduktion. På torsdagen meddelade Airbus att produktionsmålen höjs för alla flygplansmodeller förutom A330-familjen.

Airbus visar med sina ökade produktionsmål att man förväntar sig en återhämtning till nivåerna innan covid någon gång mellan 2023 och 2025. Ökningen kommer framför allt att ske inom single aisle-segmentet.

Airbus ökade produktionsplaner är en välkommen signal för en återhämtning för flygindustrin. Airbus aktier på Parisbörsen ökade mer än 6 %, efter att den europeiska flygplanstillverkaren sa att den skulle öka produktionen av sin A320-flygplanfamilj från den nuvarande hastigheten på 40 jetplan per månad till 45 per månad i slutet av detta år. Airbus uppmanade sina leverantörer att förbereda ett nytt mål på 64 per månad till andra kvartalet 2023.
 
- Luftfartssektorn börjar återhämta sig efter COVID-19-krisen, säger Guillaume Faury, Airbus VD. Budskapet till våra underleverantörer är att de ska vara redo för en produktionsökning.  

- Jag tycker inte att vi ska överskatta vårt självförtroende, men vi bör inte heller underskatta det faktum att det efter krisen inte längre är en kris, sade Guillaume Faury i en intervju med Reuters.

A320-familjen: Airbus bekräftar en genomsnittlig produktionshastighet på 45 flygplan per månad under Q4 2021 och uppmanar sina leverantörer att förbereda sig på 64 flygplan per månad till Q2 2023.

A220-familjen: För närvarande ligger produktionen på cirka fem flygplan per månad från Mirabel och Mobile, vilket ska öka till sex i början av 2022.

A350-familjen: Nuvarande produktionshastighet på fem per månad förväntas öka till sex hösten 2022.

A330-familjen: Produktionen stannar på en genomsnittlig hastighet av två flygplan per månad.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn