Flygrevyn
Skriv ut  

Linjenätet österut växer på Malmö Airport

Flygnyheter, Redaktionen, den 3 juni 2021
Malmö Airport har ett stort linjenät till östra Europa med dussinet linjer. Nu startar Eurowing trafik på flygplatsen och för första gången blir det konkurrens om passagerarna på en destination.

Eurowings
Eurowings
 
Wizz Air har ett fast grepp om trafiken österut från Malmö Airport som över huvud taget har ett stort linjenät till östra Europa. I dagsläget har Wizz ett tiotal linjer till bland annat Warszawa, Bukarest, Banja Luka och Nis. När Ryanair nyligen meddelade att de återvänder till flygplatsen är det, vid sidan av inrikestrafiken till Arlanda, med två linjer, till Polen och Kroatien. Dessutom finns Air Mediterranean med en linje till Pristina i Kosovo. 

Nu tar ytterligare ett flygbolag upp konkurrensen från Malmö med en rutt till just Pristina. Det är Eurowings som ingår i Lufthansagruppen som i och med det också utökar närvaron i Sverige vid sidan av Arlanda och Landvetter. Det blir en säsongslinje som startar i juni och flygs fram till mitten av september med en Airbus A320. 

- Vi välkomnar Eurowings och är glada över att de ser fler möjligheter i Sverige och väljer att satsa på Malmö och Öresundsregionen. Hela Balkanhalvön är ett populärt resmål både för semesterfirare och familje- och vän resande från Malmö, säger Karin Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport.

Över huvud taget finns ett stort antal invånare i Södra Sverige och i Skåne i synnerhet med relationer till Balkan, och Kosovo är den tredje största folkgruppen i Malmöregionen med rötter i sydöstra Europa och det är den marknaden som Eurowings siktar in sig på. I dagsläget finns heller ingen flygtrafik från Kastrup till Prisitina.

I och med att Eurowings tar ett steg in på Malmö Airport blir det för första gången konkurrens på en destination i östra Europa från Malmö. Sedan tidigare flyger Air Mediterranean på Pristina. I övrigt är inga av de linjer som Wizz Air och Ryanair flyger eller planerar att flyga dubblerade. I och med Eurowings ankomst har Malmö Airport 14 linjer till 13 destinationer i Östeuropa.Kommentera artikeln
Det finns 2 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Utbudet...
Skrivet av Kenneth, 2021-06-03 15:01:49
Är ju för hemvändare dvs en stor del av Skåne, Halland samt Västra Götaland kommer fråm öststatsländer..
Anmäl inlägget
Copenhagen has fallen
Skrivet av Mmx4ever, 2021-06-03 12:02:41
Ännu ett exempel på att Kastrup har fallit på grund av sina restriktioner mot personer bosatta i Sverige.
Nu kanske Sturup får sina parallella banor medans danskarna leker lockdown i tio år till...
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn