Skriv ut  

Transavia startar ny linje på Arlanda

Flygnyheter, Redaktionen, den 6 juli 2021
SAS och Air France till CDG i Paris och i höst också Transavia till Orly. Konkurrensen på den franska huvudstaden hårdnar.

Transavia är ingen ny bekantskap på Arlanda. Tidigare har det ursprungligen holländska flygbolaget flugit mellan Stockholm och Eindhoven och nu under sommaren flyger Transavia France på den sydfranska staden Montpellier. Det numera franska flygbolaget är sedan 2013 Air France lågkostnadsverksamhet. Vad som händer med trafiken till Montpellier som är en säsongslinje är inte klart men redan nu har flygbolaget presenterat ytterligare en linje, från Arlanda till Paris-Orly. 

- Att Transavia France redan efter en knapp månads verksamhet på Stockholm Arlanda väljer att satsa vidare på den svenska marknaden och under fortsatt tuffa tider för hela flygindustrin utökar utbudet med en linje till Paris, är ett tecken på ökad efterfrågan och Stockholms starka position, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.
Av allt att döma finns en marknad som klarar tre flygbolag på sträckan. SAS och Air France flyger direkt till Charles de Gaulle, CDG. När Transavia startar trafiken den 21 oktober har SAS tre dagliga avgångar till CDG under vardagarna och tre under lördag och söndag, sammanlagt 18 flighter, alla med Airbus A320. Air France å sin sida flyger tre gånger dagligen, sju dagar i veckan, alltså 21 flighter i veckan med omväxlande A320 och A319. Mot det ställer Transavia upp en Boeing 737-800 med avgångar tre dagar i veckan, torsdag, fredag och söndag. 

Paris är en av svenskarnas absoluta favoritresmål och trafiken har haft en stabil tillväxt under flera år före pandemin. Majoriteteten av resenärerna var då turister som stannade i Paris, men en betydande andel transfererade och reste vidare. Det bor omkring 30 000 utlandssvenskar i staden med omnejd. En stor del av resenärerna mellan de två städerna är internationella resenärer, icke bosatta i Sverige. Stockholm är också en populär turistdestination och 2019 utgjorde Frankrike den sjätte största nationaliteten mätt i internationella kommersiella gästnätter.

Flygplatsen Paris-Orly ligger i södra Paris, med endast knappt 20 km avstånd till centrala Paris. Den nya linjen kommer att komplettera det befintliga utbudet från Stockholm Arlanda till Paris-Charles de Gaulle, och kommer att göra den franska huvudstaden ännu mer lättillgänglig, skriver Swedavia  i ett pressmeddelande.Kommentera artikeln
Det finns 0 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn