Skriv ut  

LFV gör översyn av det undre luftrummet

Notiser, Redaktionen, den 14 september 2021
LFV ska komma med förslag på hur luftrummet under 2900 meters höjd ska utformas för att skapa bättre förutsättningar för miljövänligare flygningar till svenska flygplatser.

I maj 2019 redovisade LFV en fördjupad studie om utformningen av det svenska luftrummet. Studien resulterade bland annat i ett förslag på luftrumsstrategi och i den pekades bland annat på behovet av en översyn av det undre luftrummet. Detta för att säkerställa att flygplan kan flyga miljöeffektivt in till landets kontrollerade flygplatser utan att piloter behöver begära att flyga i okontrollerat luftrum – samtidigt som tillgängligheten säkerställs för Försvarsmakten och andra användare av luftrummet på lägre höjder.

- Vi ser fram emot att ta fram moderna och klimatsmarta förutsättningar för alla som använder det svenska luftrummet. Arbetet kommer att ske i nära dialog och samverkan med berörda intressenter, säger Ann Persson Grivas, generaldirektör för LFV.Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Orimligt
Skrivet av Jacob, 2021-09-14 20:47:36
Vilka flygledare ska göra detta?! Nu lär det bli massflytt från LFV. Igen! Hur är det möjligt att LFV alltid är i ofas med sina flygledare?
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn