Skriv ut  

CAE utbildar SAS A350-piloter

Flygnyheter, Redaktionen, den 5 november 2021
Det blir CAE som de närmaste tio åren ska utbilda de piloter i SAS som ska flyga långlinjemaskinen A350.

Samarbetet mellan SAS och kanadensiska CAE har drygt tio år på nacken och fortsätter. Så sent som för två år sedan skrevs ett femårigt kontrakt om fortsatt utbildning på samtliga flygplanstyper, från Boeing 737 till Airbus A320-familjen och A330. Då flaggades även för att A350 skulle bli en del av överenskommelsen i och med att SAS hade tillgång till A350-simulatorer i London och Madrid. 

Nu är det klart att CAE tar hand om utbildningen av A350-piloterna i SAS de kommande tio åren. Den ska ske i Köpenhamn i och med att CAE bygger upp en A350FFS, Full Flight Simulator där och som ska vara på plats i början av nästa år. I avtalet finns även en A320-simulator som redan är på plats i Oslo.

SAS ska enligt planerna ha åtta Airbus A350 i långlinjeflottan, de kompletteras av sju A330-300. Det ger kapacitet att, när pandemin klingar av, öppna fler långlinjer. Bland annat har SAS nye vd Anko van der Werf talat om att återvända till Sydamerika. Förra året genomfördes för övrigt två undsättningsflygningar med A350 till just Sydamerika, till Sao Paulo och Lima. Den senare är med 11 000 kilometer den längsta flygningen som en SAS-maskin genomfört. Kommentera artikeln
Det finns 1 kommentar/er.
Du kan inte skriva någon kommentar nu eftersom denna möjlighet endast ges i 120 timmar efter det att nyheten skapades.
KopplingDu kan skapa en egen tråd i vårt Flygforum om nyheten

Toppen
Skrivet av Gullan Purser&KaffeExpert, 2021-11-08 04:52:56
Men så goda nyheter CAE är jätteduktiga och kostnadseffektiva.
Hoppas planerna på Rio & Sao Paulo går i lås.
Det var härliga gamla tider.
Då har vi färska kaffebönor och nyrostat på returen.
Anmäl inlägget
   Skriv ut   Tipsa en vän
Pilotshop
Flygtorgets nyhetsbrev
Flygrevyn